Fondul Proprietatea vinde 6,4% din acţiunile deţinute la OMV Petrom

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Proprietatea vinde 6,4% din acţiunile deţinute la OMV Petrom

Prospectul de vânzare a acţiunilor OMV Petrom de către Fondul Proprietatea a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Valoarea ofertei este de peste 3,6 milioane de acţiuni, reprezentând 6,4% din capitalul social al societăţii, potrivit unui document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

fondul-proprietateasediul-OMV-Petrom-

‘Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat Prospectul referitor la oferta publică secundară a Fondul Proprietatea S.A. cu privire la vânzarea parţială a acţiunilor sale deţinute în OMV Petrom S.A. (sub forma de acţiuni şi certificate de depozit globale) şi admiterea la listare a GDR-urilor reprezentând acţiuni ale OMV Petrom S.A. pe Lista Oficială a UK Financial Conduct Authority şi la tranzacţionare pe piaţa principală pentru valori mobiliare listate a London Stock Exchange’, se precizează în documentul menționat.

Preţul maxim al ofertei este de 0,244 lei per acţiune şi de 9,16 dolari per GDR (‘preţul maxim’) pentru investitorii de retail. Preţul final al ofertei ar urma să fie anunţat în data de 14 octombrie 2016, reprezentând prima zi lucrătoare care urmează expirării perioadei de subscriere. Perioada de subscriere este 6 zile lucrătoare, începând cu data de 6 octombrie 2016 şi până în data de 13 octombrie 2016.

În cadrul ofertei, Goldman Sachs International va acţiona ca Sole Global Coordinator şi ca Joint Bookrunner al tranzacţiei, iar Banca Comercială Română, Erste Group şi WOOD & Company vor acţiona ca Joint Bookrunners.

Fondul Proprietatea deţine aproximativ 19% din capitalul social emis al Societăţii (reprezentând 22,87% din NAV-ul Fondului la 31 August 2016 şi urmăreşte creşterea lichidităţii acţiunilor Societăţii şi, în acelaşi timp, să rămână un investitor pe termen lung dedicat dezvoltării cu succes a Societăţii, se menționează în documentul transmis BVB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *