Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, administrat de Ministerul Finanțelor

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, administrat de Ministerul Finanțelor

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi gestionat de Ministerul Finanţelor, nu de Ministerul Economiei, aşa cum se discuta până în prezent, a declarat luni ministrul Energiei, Toma Petcu, la Conferința Focus Energetic.

„Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții este important pentru dezvoltarea economică a României. Din punctul meu de vedere, toate companiile, nu doar din domeniul energiei  care sunt pe profit și  care au capitalizare puternică, din orice domeniu, ar trebui să fie în acest fond. Decizia va fi luată ţinând cont de competiție şi de comunicarea pe care o vom avea cu Comisia Europeană”, a afirmat Petcu.

Potrivit oficialului Ministerului Energiei, Ministerul Finanţelor trebuie să gestioneze aceşti bani, deoarece şi patrimoniul statului român este gestionat de această instituţie. „Fondul suveran, pentru că este un fond de investiţii, trebuie să fie la Ministerul de Finanţe. Am avut o discuţie cu domnul Tudose când era ministrul al Economiei despre legătura care ar trebui să existe între ministerele noastre şi companiile care vor face parte din fond, şi am stabilit ca, prin hotărârea de Guvern care se va elabora ulterior legii pentru organizarea şi funcţionarea fondului, aceste ministere trebuie să-şi păstreze anumite competenţe asupra companiilor legate de coordonare, modul de cooperare, lucruri care vor fi stabilite în cadrul unei comisii tehnice de specialitate”, a spus ministrul Petcu, la Conferința Focus Energetic..

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *