Forumul “Carieră în industria energetică”, în desfășurare. Recomandări pentru tinerii ingineri și studenți pentru a intra în marea familie a energeticienilor din România: Implicați-vă! Învățați! Acumulați! Aveți inițativă! Nu pierdeți timpul!

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Forumul “Carieră în industria energetică”, în desfășurare. Recomandări pentru tinerii ingineri și studenți pentru a intra în marea familie a energeticienilor din România: Implicați-vă! Învățați! Acumulați! Aveți inițativă! Nu pierdeți timpul!

Implicați-vă! Ca atunci când ajungeți la finele facultății, să puteți să vă alegeți singuri drumul, ce vă doriți să faceți. Acumulați informații, cunoștințe! Să aveți inițiativă, să căutați să vă documentați în permanență! Căutați ce vă place și mergeți pe acest drum și, mai ales, țineți-vă de lucru! V-ați ales o meserie pentru care trebuie să învățați în fiecare zi!

Acestea sunt doar o parte dintre recomandările profesorilor și invitaților speakeri pentru tinerii ingineri și studenții din domeniul energetic, la evenimentul de deschidere a Forumului Carieră în industria energetică 2023, care a avut loc astăzi, 8 mai, la Facultatea de Energetică, UPB.

Prof.dr.ing. Diana Robescu, Decan Facultatea de Energetică, UPB, le-a transmis studenților: “De voi depinde ceea ce veți realiza mai departe. În carieră, voi construiți, noi vă ajutăm în facultate. Implicați-vă!

Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO, a continuat: “Sunteți și veți fi membri în marea familie a energeticienilor din România. Veți avea mereu de lucru și nu veți fi dezamăgiți de alegerea făcută. V-ați ales o meserie pe care trebuie să o învățați în fiecare zi. Nu vă veți plictisi în sectorul energetic. Însă, când aveți un moment de relaxare, citiți! Totul este într-o continua mișcare, schimbare”.

Cătălin Niță, Director Executiv Federația Patronală Petrol și Gaze, s-a adresat studenților: „Este locul și momentul potrivit, aveți oportunități nenumărate să reușiți să faceți ce vă place. Căutați ce vă place și mergeți pe acest drum. Și, mai ales, țineți-vă de lucru!”.

Ciprian Diaconu, Președinte Comitetul Național Român CIGRE, a avut următorul mesaj pentru cei peste 250 de studenți ai Facultății de Energetică: „O treime din specialiști au părăsit sectorul energetic din România. Aveți posibilitatea să fiți mai buni decât alții! Este nevoie de calitate!”

„Sunteți ca un burete avid de informații, vă recomand să nu pierdeți timpul! Acumulați cunoștințe, informații, experiență, competențe. În practică, meseria se fură, nu se învață!”, le-a spus Prof. Dr. Ing. Ion Triștiu, Prodecan al Facultății Energetică, studenților săi.

În completare, Conf.dr.ing. Lucian TOMA, UPB, le-a recomandat acestora: „Să aveți ințiativă, să căutați, să vă documentați în permanență. Participați la cursurile facultății și ale societății civile. Urmăriți ce se întâmplă în sector, totul este dinamic”.

Mircea Bițoiu, Președintele AIEE, organizatorul Forumului Carieră în industria energetică, le-a recomandat studenților: „Implicați-vă din primul anul de facultate! Profitați de această perioadă la maxim. Învățați, nu doar pentru note! Fiți activi ca voluntari, implicați-vă în activități extracurriculare, dobândiți competențe de management, public speaking, pentru ca la sfârșitul facultății să vă alegeți voi ce doriți să faceți, să vă alegeți drumul! Urmați-vă interesul!”

Dedicat studenților și tinerilor ingineri, evenimentul care se desfășoară pe parcursul a 7 zile, în perioada 8 – 14 mai, oferă cea mai bună interacțiune între studenți-profesori-companii. Sunt așteptați să participe peste 200 de studenți și tineri ingineri energeticieni. Vor fi prezente peste 20 de companii care activează în domeniul energetic, cu programe de internship, stagii de practică, workshop-uri, vizite tehnice și oportunități de angajare.

Forumul Carieră în industria energetică 2023 este organizat de AIEE – Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni și Facultatea de Energetica – UPB.

Pentru informații suplimentare, accesați pagina evenimentului: https://carieraenergetica.ro/cie2023/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *