Forumul România Eficientă. Christina Verchere, OMV Petrom: În România există o oportunitate uriașă pentru eficientizarea energetică a clădirilor

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Forumul România Eficientă. Christina Verchere, OMV Petrom: În România există o oportunitate uriașă pentru eficientizarea energetică a clădirilor

În România există o oportunitate uriașă pentru eficientizarea energetică a clădirilor, iar scopul programului național de eficiență energetică “România Eficientă” este să arate autorităților locale cum pot face ele singure renovarea clădirilor publice la standardele nZEB, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, la cea de-a cincea ediție a Forumului România Eficientă, cu tema centrală: EPBD Recast. Policy, challenges, and implementation, organizat de Energy Policy Group.

„Credem profund în conceptul de eficiență energetică. Suntem entuziasmați pentru că săptămâna viitoare vom lansa prima grădiniță care a fost renovată la standardul nZEB. Sunt atât de multe de făcut pe partea educațională. Avem sesiuni cu toate nivelurile de educație pentru a crește gradul de conștientizare. Recomandarea noastră este să educăm tinerii, iar ei vor merge acasă și le vor spune părinților lor”, a declarat Christina Verchere, la Forumul România Eficientă. “Există întotdeauna o componentă importantă care cred că se referă și la autoritățile locale și la modul în care să lucrăm cu acestea și cum să ne asigurăm că vom continua să vedem progrese. Unul dintre obiectivele noastre este să arătăm autorităților locale ce este posibil. Scopul nostru este să vedem replicarea de către municipalitățile locale, iar acestea să poată face aceste proiecte singure. Așa se trece de la proiecte la o transformare durabilă”, a completat Verchere.

OMV Petrom are un plan de decarbonizare foarte ambițios. Christina Verchere: Scopul nostru este să contribuim la obiectivele climatice ale României, prin propriile noastre produse pe care le introducem pe piață, dar și prin programe precum România Eficientă pentru a încerca să schimbăm mentalitățile în ceea ce privește renovările. Ne concentrăm pe școli, dar am dori să vedem acest lucru în toate clădirile.

România Eficientă este cel mai mare proiect privat de anvergură națională de promovare a eficienței energetice în clădiri, derulat de Energy Policy Group (EPG), cu susținerea OMV Petrom. Programul a demarat în vara anului 2019 cu o campanie de informare puternică, ce s-a concentrat pe educarea publicului general cu privire la măsurile de eficiență energetică, iar din anul 2021 a dat startul renovărilor la standarde nZeb a unor școli publice din întreaga țară. Într-un an și jumătate am reușit să renovăm 2 școli din județul Prahova – corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești și Școala Gimnazială „Liliești” din Băicoi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *