Foștii șefi ai Electrica Furnizare, Pătrășcoiu și Dobrica, au formulat cereri de chemare în garanție împotriva Electrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Foștii șefi ai Electrica Furnizare, Pătrășcoiu și Dobrica, au formulat cereri de chemare în garanție împotriva Electrica

Mircea Pătrășcoiu, fost membru al Consiliului de Administrație și fost Director General al societății Electrica Furnizare și  Anca Dobrica, fost membru al CA Electrica Furnizare au formulat cereri de chemare în garanție împotriva Societatii Energetice Electrica SA, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori.

Chemarea în garanție reprezintă acea cerere de intervenție forțată prin care una dintre părțile litigante solicită introducerea în proces a unui terț împotriva căruia ar putea formula acțiune separată în garanție sau în despăgubiri. Cererea se face în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.

Electrica informează acționarii si investitorii asupra faptului că, în data de 05.02.2020, au fost comunicate societății două cereri de chemare în garanție, formulate în cadrul dosarului nr. 35647/3/2019, înregistrat pe rolul Tribunalului București.

În comunicarea transmisă BVB se precizează:

Atât domnul Mircea Pătrășcoiu, cât și doamna Anca Dobrica sunt pârâți în dosarul nr. 35647/3/2019, având ca obiect atragerea răspunderii patrimoniale a membrilor Consiliului de Administrație și a Directorului General al Electrica Furnizare SA, acțiune formulată de compania în cauză, urmare a prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi a României prin Decizia nr. 11/23.12.2016. Prin cererea de chemare în garanție, domnul Mircea Patrascoiu a solicitat admiterea în principiu a cererii de chemare în garanție formulate împotriva Electrica, iar, în ipoteza admiterii cererii de chemare în judecată formulată de Electrica Furnizare SA împotriva sa, instanță să dispuna obligarea Electrica, actionarului majoritar al Electrica Furnizare SA, la plata sumei de 6.232.398,44 lei, precum și a dobânzii legale remuneratorii aferente.

Prin cererea de chemare în garanție, doamna Anca Dobrica a solicitat admiterea în principiu a cererii de chemare în garanție și, pe cale de consecință, obligarea Electrica, acționarului majoritar al Electrica Furnizare SA, la plata sumei de 1.426.644,80 lei, precum ți a dobânzii legale remuneratorii aferente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.