Dosar Rompetrol II: ÎCCJ menține sechestrul  la rafinăria Petromidia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Dosar Rompetrol II: ÎCCJ menține sechestrul  la rafinăria Petromidia

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri să mențină sechestrul instituit de procurorii DIICOT pe bunurile companiei Rompetrol, inclusiv asupra rafinăriei Petromidia, potrivit Agerpres.

La începutul lunii mai, DIICOT a pus sechestru pe rafinăria Petromidia, precum și pe bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari și 34.941.924 de euro, în dosarul Rompetrol II. Cele trei companii au atacat măsura luată de procurori, solicitând ridicarea sechestrului, însă instanța supremă le-a respins vineri cererea, scrie Agerpres.

Fostul ministru Tănăsescu, pus sub urmărire penală în dosarul Rompetrol II

Fostul ministru al Finanțelor Mihai Tănăsescu s-a prezentat vineri la sediul DIICOT, unde procurorii îl vor anunța că a fost pus sub urmărire penală în dosarul Rompetrol II pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, scrie Agerpres în ediția online.

Pe 24 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II, respectiv Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

Citiți mai multe pe Agerpres


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *