Fostul premier Viorica Dăncilă a plecat de la Palatul Victoria, dar și-a uitat Corpul de Control la Hidroelectrica! Inspecție generală din septembrie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Fostul premier Viorica Dăncilă a plecat de la Palatul Victoria, dar și-a uitat Corpul de Control la Hidroelectrica! Inspecție generală din septembrie

Viorica Dăncilă a plecat de ceva vreme de la Palatul Victoria, însă Corpul de Control al fostului premier nu se dă dus de la Hidroelectrica. Din luna septembrie, întreaga activitate a companiei este luată la puricat de echipa Corpului de Control, trimisă de fosta șefă a Executivului. Este vorba despre un control general, așa că toată lumea din Hidroelectrica stă la dispoziția inspectorilor, care cer hârtii peste hărtii. Îi interesează tot, iar angajații companiei au ajuns să lucreze la foc continuu pentru inspectori,  să le satisfacă cererile, ne-au spus surse apropiate companiei.

Hidroelectrica, dar și alte companii energetice ce au ca acționar statul român, sunt asaltate de controale de la ANAF, Curtea de Conturi, ANRE, Consiliul Concurenței. De exemplu, anul trecut au fost 8 controale din partea Consiliului Concurenței și ANRE la Hidroelectrica. Bogdan Badea, Președintele Directorat, a semnalat – cu un an în urmă – că Hidroelectrica este paralizată de controale. “Avem controale de la toţi: de la Curtea de Conturi, de la ANAF, de la Consiliul Concurenţei, de la ANRE. Poate că este o coincidenţă că au venit toţi în acelaşi timp. Suntem acuzaţi ba că vindem prea ieftin, ba prea scump…”, a declarat Badea.

Situație similară și la Nuclearelectrica. ”De o lună, ANAF tropăie prin companie pentru dividende imaginare”, a declarat recent Adrian Dumitriu, CFO Nuclearelectrica. Fiscul a demarat un control la SNN pe 14 octombrie privind dividendele suplimentare. “În continuare suntem vânați din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. ANAF verifică de ce după aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2018 nu am mai dat dividende suplimentare. Nu am dat pentru că nu mai avem de unde”, a explicat Adrian Dumitriu.

“Sunt puține perioadele din an în care să nu avem controale în companii, fapt ce ne afectează activitatea de zi cu zi. Sunt perioade când se suprapun inspecțiile și suntem blocați. Stăm la dispoziția organelor de control, în loc să să ne facem treaba”, ne-au spus directorii marilor companii din energie. „Problema nu este că se fac controale, este normal să se facă dacă trebuie, ci faptul că acestea trenează, se suprapun și au ajuns astfel să paralizeze activitatea companiilor”, susțin șefii societăților ce au ca acționar majoritar statul.

Sperăm să se sesiseze premierul Ludovic Orban de această situație și să vadă ce face Corpul de Control al primului ministru la Hidroelectrica!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *