Fostul președinte al ANRE, Niculae Havrileț, vrea să fie administrator la Electrica. Este propus de Ministerul Energiei. Încă 3 candidați înscriși; termenul a fost prelungit până pe 7 ianuarie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Fostul președinte al ANRE, Niculae Havrileț, vrea să fie administrator la Electrica. Este propus de Ministerul Energiei. Încă 3 candidați înscriși; termenul a fost prelungit până pe 7 ianuarie

Patru candidați s-au înscris până la această dată pentru Consiliul de Administrație al Electrica. Ministerul Energiei propune pe Niculae Havrileț și Dragos Andrei în Consiliul de Administrație al Electrica, ce va fi votat în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor programată pentru data de 7 februarie 2019.

Niculae Havrileț este Consilier al ministrului Energiei, Anton Anton. Cu o experiență de 35 de ani în sectorul gazelor naturale, respectiv 20 de ani în poziții de conducere, Havrileț a fost, timp de 5 ani, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Dragoș Andrei activează în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BERD și este președinte al Comitetului Interministerial de coordonare a schemelor de ajutor de stat. A fost consilier de stat în aparatul de lucru al primului ministru și secretar de stat în Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației. A făcut parte din Consiliul de Supraveghere al SNTEE Transelectrica.

Lucian Isar, administrator al Risk and Treasury Advisory SRL, este propus de un acționar persoană fizică. Și el a fost membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Consultant energetic, autorizat de ANRE, Radu Ioan Puscariu s-a autopropus administrator la Electrica.

Electrica a anunțat prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru ocuparea pozițiilor vacante de membri în Consiliul de Administrație de la data de 31 decembrie 2018 la data de 7 ianuarie 2019. În cadrul sedinței din data de 31 decembrie 2018, Consiliul de Administrație a analizat situația și, în vederea asigurării unei perioade rezonabile la dispoziția acționarilor, consideră oportună și hotărăște extinderea termenului până la care acționarii societății au dreptul de a formula propuneri de candidați pentru ocuparea posturilor de administratori vacante, de la data de 31 decembrie 2018 la data de 7 ianuarie 2019, se precizează în într-o informare a companiei transmisă BVB.

Acționarii au dreptul de a veni cu propuneri de candidați pentru ocuparea posturilor de administratori vacante în urma renunțării la mandat a administratorului independent Arielle Marie Malard de Rothschild și a administratorului neindependent Elena Doina Dascălu.

Și Willem Schoeber a decis să renunțe la funcția de administrator, Consiliul de Administrație luând act de decizia lui începând cu data de 7 februarie 2019.

În Consiliul de Administrație al Electrica au rămas următorii membri: Bogdan George Iliescu, Gicu Iorga, Valentin Radu, Ramona Ungur. Valentin Radu a fost ales, pe 12 decembrie, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, pentru un mandat de un an.

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, Corina Popescu, fost Secretar de stat în Ministerul Energiei și fost Director General Transelectrica, a preluat  șefia Grupului Electrica. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul de Administrație a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, după ce Cătălin Stancu a decis să  renunțe, după 2 ani, să conducă compania.

Grupul Electrica a obținut în primele 9 luni ale anului 2018 un profit net consolidat de 315 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 220 milioane lei față de perioada comparativă a anului 2017 și o realizare de 124% din profitul net consolidat bugetat pentru anul 2018. Creșterea din T3 2018 se datorează, în principal, rezultatelor înregistrate pe segmentul de furnizare, explică reprezentanții companiei. Administrarea Societății este organizată în sistem unitar, respectiv un consiliu de administrație compus din 7 administratori neexecutivi, cel puțin 4 dintre aceștia trebuie să fie independenți. Statul Român, prin Ministerul Energiei, poate propune maxim 3 candidați.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *