Fostul Secretar de Stat Bogdan Badea preia conducerea Hidroelectrica. Consiliul de Supraveghere a numit un nou Directorat provizoriu

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Fostul Secretar de Stat Bogdan Badea preia conducerea Hidroelectrica. Consiliul de Supraveghere a numit un nou Directorat provizoriu

Surpriză de proporții la Hidroelectrica. Șefii provizorii sunt schimbați cu alți șefi, tot provizorii! După ce au lăsat compania 10 zile fără conducere, acționarii – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – au căzut la pace, au completat Consiliul de Supraveghere, care a numit – în ședința de astăzi, 5 iulie – un nou Directorat provizoriu, după ce a revocat Directoratul al cărui mandat expirase pe 25 iunie!! Aceasta după ce, la începutul săptămânii în curs, ministrul Toma Petcu anunța remandatarea Directoratului format din Ovidiu Agliceru, Iulian Tudor și Petronel Chiriac!

Fostul Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Bogdan Nicolae Badea va prelua conducerea companiei, având funcția de Președinte Directorat, pe o perioadă provizorie până la numirea unei noi conduceri cu respectarea principiilor de guvernanță corporativă. Din echipă mai fac parte Marian Bratu și Mihai Zdru.

Bogdan Nicolae Badea a fost Secretar de stat în Ministerul Energiei, precum și la Ministerul Economiei. Din februarie 2016 conduce Departamentul Management de Proiect din cadrul Hidroelectrica.

Marian Bratu a mai făcut parte din Directoratul companiei. În prezent este managerul Departamentului Mentenanță al Hidroelectrica, potrivit site-ului companiei. Lucrează în Hidroelectrica de peste 23 de ani. Mihai Zdru a lucrat în cadrul Transelectrica ocupând funcția de Director Direcție Acces Rețea.

Acționarii au aprobat, în ședința  AGEA din data de 4 iulie, numirea a 3 membri provizorii în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, și anume: Radu Spiridon Cojocaru, Borbely Karoly și Oana Valentina Truță.

Iată că Hidroelectrica este acum condusă de un fost secretar de stat – Bogdan Nicolae Badea și un fost ministru – Borbely Karoly, membru în Consiliul de Supraveghere.

În privința lui Radu Spiridon Octavian, avem o nedumerire: cum este posibil să facă parte din Consiliile de Supraveghere la doi producători importanți de energie din România: Hidroelectrica și OMV Petrom?

Echipa  formată din Ovidiu Agliceru – Președinte, Iulian Tudor și Petronel Chiriac – membri, care a asigurat conducerea într-o perioadă dificilă pentru Hidroelectrica, după ieșirea din insolvență, își încheie mandatul cu rezultate remarcabile: un profit record pe 2016 de 1,5 miliarde lei, iar în primele cinci luni ale anului, a înregistrat un profit brut de 743,7 milioane de lei, în creştere cu 26%. 

Hidroelectrica a transmis un comunicat în care prezintă noul Directorat și prioritățile acestuia, respectiv: implementarea unui management strategic care să conducă la dezvoltarea durabilă a societății, utilizarea eficientă a resurselor hidroenergetice în vederea maximizării producției și menținerea unui nivel ridicat al profitului; asigurarea unei disponibilități ridicate a capacităților de producere a energiei electrice, în condițiile funcționării în siguranță a instalațiilor și echipamentelor din amenajările hidroenergetice ale Hidroelectrica;  identificarea urgentă a unor soluții viabile pentru investițiile istorice cu funcțiuni complexe aflate în gestiunea societății; urgentarea reorganizării SSH Hidroserv SA și redresarea financiară a acesteia; accelerarea procesului de listare la bursă a Hidroelectrica; implementarea principiilor de guvernanță corporativă și nu în ultimul rand, consolidarea dialogului cu partenerul social.

Foștii membri ai Directoratului, d-nii Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Iulian Tudor își vor continua activitatea în cadrul societății, pe posturile ocupate înainte de îndeplinirea funcțiilor în Directorat și vor contribui alături de noua echipă managerială la optimizarea rezultatelor societății, se precizează în comunicat.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *