Fostul Secretar de stat Cristian Bușu rămâne Președintele Consiliului de Administrație al Electrica încă un an. Compania renunță la litigiile cu ANRE

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Fostul Secretar de stat Cristian Bușu rămâne Președintele Consiliului de Administrație al Electrica încă un an. Compania renunță la litigiile cu ANRE

Încă un an de mandat de Președinte al Consiliului de Administrație Electrica pentru fostul Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Cristian Bușu. În data de 27 ianuarie 2017, la sediul Electrica SA, Consiliul de Administraţie a decis numirea dlui Cristian Buşu în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru un mandat de un an, potrivit unui anunț al companiei transmis Bursei de Valori București.

Cristian_Busu-e1452696793179-798x632

Din CA Electrica fac parte: Cristian Bușu, Arielle Malard de Rothschild,  Ioana Alina Drăgan,  Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Willem Jan Antoon Henri Schoeber  și Pedro Mielgo Alvarez.

Potrivit Actului Constitutiv al companiei, hotărârile cu privire la numirea președintelui Consiliului se iau cu majoritatea voturilor membrilor Consiliului de Administrație. Cristian Bușu a primit voturile colegilor, câștigând astfel un nou mandat de un an la șefia CA Electrica.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a decis componenţa comitetelor şi a ales preşedinţii acestora pentru mandat de un an, astfel:

  • Comitetul de Audit şi Risc: Pedro Mielgo Alvarez – preşedinte, Arielle Malard de Rothschild și Bogdan George Iliescu – membri;
  • Comitetul de Nominalizare şi Remunerare:  Bogdan George Iliescu – preşedinte, Arielle Malard de Rothschild și Corina Georgeta Popescu – membri;
  • Comitetul de Strategie şi Guvernanţă Corporativă: Willem Jan Antoon Henri Schoeber – preşedinte, Ioana Alina Drăgan și Cristian Buşu – membri.

Tot în ședința din 27 ianuarie 2017, Consiliul de Administraţie a luat act de dosarele discutate de Electrica în contradictoriu cu ANRE şi a aprobat renunţarea la judecată în dosarele având ca obiect suspendarea aplicabilităţii ordinelor Autorității prin care au fost stabilite tarifele de distribuţie pentru anii 2015 şi 2016, informează compania printr-un alt raport transmis BVB. Totodată, CA a aprobat formularea unor cereri de suspendare a judecăţii în dosarele având ca obiect anularea ordinelor ANRE prin care au fost stabilite tarifele de distribuţie pentru anii 2015 şi 2016 până la soluţionarea dosarului având ca obiect anularea ordinului ANRE 146/2014, prin care a fost modificată rata de reglementare (RRR).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *