Francesco Starace, CEO Enel: Susținem cu tărie „Fit for 55″. Este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor UE, în special pentru surse regenerabile

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Francesco Starace, CEO Enel: Susținem cu tărie „Fit for 55″. Este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor UE, în special pentru surse regenerabile

„Susținem cu tărie propunerea Comisiei Europene de a îndeplini planul ambițios al UE în ceea ce privește Green Deal cu o arhitectură necesară și cuprinzătoare a instrumentelor concrete, așa-numitul pachet „Fit for 55″,  a declarat Francesco Starace, CEO și Director General al Enel.

“Suntem în favoarea unor obiective mai ridicate privind sursele de energie regenerabilă, de 40% până în 2030, precum și în privința unor ținte specifice pentru eficiența energetică și îmbunătățirea anunțată a sistemului ETS existent și funcțional. Obiectivele sunt importante însă, pentru a le atinge, este la fel de crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile. Pentru Enel, acest set de propuneri pregătește, de asemenea, calea pentru accelerarea necesară către electrificarea utilizatorilor finali de energie, cum ar fi transporturile rutiere și încălzirea, care este deja cea mai competitivă și mai curată alternativă la combustibilii fosili”, a afirmat Starace.

Comisia Europeană a lansat astăzi, 14 iulie, Fit for 55 – pachetul care transpune în legislaţie obiectivele Green Deal privind neutralitatea climatică a Europei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.