Frank Hajdinjak, Directorul General al E.ON România, mai vrea un mandat de administrator de 4 ani la Delgaz Grid

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Frank Hajdinjak, Directorul General al E.ON România, mai vrea un mandat de administrator de 4 ani la Delgaz Grid

Acționarii Delgaz Grid, fosta E.ON Distribuţie România, sunt convocați la finele lunii mai, pentru a aproba prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație propuși de E.ON România. Se cere votul acționarilor pentru prelungirea mandatului de administrator al lui Frank Hajdinjak, care este Președintele CA și Director General al E.ON România, pentru o perioadă de 4 ani, din iunie 2016 până în iunie 2021.

Hajdinjak este în România din 2004. A fost promovat în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație în cadrul E.ON Gaz Distribuție, poziție pe care a deținut-o până în 2008. În 2009, devine director general al E.ON România, odată cu unificarea afacerilor din gaz și energie deținute de gigantul german pe piața locală.

E.ON România dorește și prelungirea mandatelor de administratori pentru Roglin Torsten, Petre Radu și Agatha Maria Mădălina Peptea. Din actualul CA fac parte:  Frank Hajdinjak- președinte, Dragoş Bărbulescu,Torsten Röglin, Agatha Peptea, Petre Radu, Dr. Michael Pfennig, Liviu Stoican, Elena Anuțoiu, Elena Stănescu – membri.

Un punct nou introdus pe ordinea de zi a ședinței AGOA din  29 mai este și aprobarea indemnizațiilor actuale ale membrilor CA pentru 2017. Totodată, acționarii sunt solicitați să aprobe situațiile financiare ale companiei, precum și aprobarea repartizării unei părți din profitul Delgaz Grid aferent exercițiului financiar 2016 ca dividende către acționari, proporțional cu cota de participare la capitalul social vărsat.

Reprezentanții Delgaz Grid au anunțat, la începutul anului, că au ca prioritate principală în acest an îmbunătăţirea siguranţei şi a calităţii serviciilor prestate, continuând investiţiile în modernizarea şi reabilitarea reţelelor de gaze naturale şi electricitate, după ce în 2016 compania a derulat un program de investiţii de cca. 400 milioane de lei.

Fenomenele meteo severe şi neobişnuite de luna trecută, care au afectat sistemul energetic mai ceva ca în plină iarnă, au dat mari bătăi de cap celor de la Delgaz Grid, cea mai afectată fiind zona Moldovei. Jumătate din locuitorii județului Vaslui au rămas fără energie electrică, în urma ninsorilor. Secretarul de stat Andrei Maioreanu s-a declarat nemulțumit de modul în care Delgaz Grid a gestionat situația, spunând că pagubele produse de fenomenele meteorologice ar fi putut fi limitate dacă societatea care furnizează energia electrică ar acorda o mai mare atenţie activităţii de mentenanţă. ”Am constatat, din păcate, că locuri unde erau trecute echipe care ar fi trebuit să intervină la faţa locului, din motive mai mult sau mai puţin obiective nu se aflau în zonă. (…) Am ţinut să am o întâlnire cu reprezentanţii Delgaz Grid pentru că după deplasările din teren şi văzând dimensiunea dezastrului o primă concluzie ar fi că potenţialul de resurse umane şi capacitatea organizatorică ni s-au părut a fi cumva depăşite. (…) Am senzaţia că acordă prea puţină atenţie programelor de mentenanţă şi modului de derulare a acestor programe. (…) Multe dintre situaţiile pe care le-am întâlnit pe teren ar fi putut fi preîntâmpinate, dacă programul de mentenanţă ar fi fost realizat”, a afirmat Maioreanu, la Vaslui, citat de presa locală.

Distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate, E.On Distribuție România funcţionează pe piaţă, de la 1 ianuarie 2017, sub noua denumire Delgaz Grid. Operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.600 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 81.000 km care deservesc în total circa 3,1 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de Nord a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău).

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *