Frans Timmermans, Vicepreședinte CE pentru Acordul Verde European, la Power Summit 2021: Sectorul energetic european este pregătit pentru o revoluție industrială „comparabilă cu saltul pe care l-am făcut atunci când James Watt a inventat mașina cu aburi”

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Frans Timmermans, Vicepreședinte CE pentru Acordul Verde European, la Power Summit 2021: Sectorul energetic european este pregătit pentru o revoluție industrială „comparabilă cu saltul pe care l-am făcut atunci când James Watt a inventat mașina cu aburi”
  • „Combustibilii fosili au constituit coloana vertebrală a creșterii Europei încă din secolul al XVIII-lea. Acum, revoluția din sursele regenerabile de energie stăpânește”

“Pandemia de coronavirus este o lecție pe care trebuie să o luăm în considerare pentru a aborda criza climatică. Nu există vaccin pentru criza climatică sau a biodiversității, dar există o cale de ieșire – platforma noastră de lansare către un viitor mai bun pentru copiii și nepoții noștri este sectorul energetic”, a precizat Frans Timmermans, Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene pentru Acordul Verde European, în deschiderea Power Summit 2021, organizat de Eurelectric. Sectorul energetic european este pregătit pentru o revoluție industrială „comparabilă cu saltul pe care l-am făcut atunci când James Watt a inventat mașina cu aburi”, a completat Timmermans.

Sectorul energetic este responsabil pentru 75% din emisiile de gaze cu efect de seră. Nu există o cale credibilă către neutralitatea climei fără o decarbonizare profundă a sistemului nostru energetic, a afirmat oficialul CE, subliniind faptul că sunt necesare investiții fără precedent în surse regenerabile de energie, producția de hidrogen, renovări de clădiri și transport electric.

Căile pe care trebuie să le urmeze Europa pentru decarbonizare sunt: eficiență energetică și o îndepărtare de combustibilii fosili. Mai presus de toate, trebuie să integrăm sectoarele: generarea de energie electrică, clădirile, transporturile și industria, într-un singur sistem energetic, a mai spus Timmermans, făcând referire și la ritmul accelerat al electrificării. În următorul deceniu, Europa trebuie să își dubleze capacitatea de energie regenerabilă de la 420 GW în 2020 la 840 GW până în 2030.

În încheiere, Timmermans a afirmat: „combustibilii fosili au constituit coloana vertebrală a creșterii Europei încă din secolul al XVIII-lea. Acum, revoluția din sursele regenerabile de energie stăpânește”.

Summit Power 2021 se desfășoară în această săptămână, timp de 4 zile. Pentru vizionare: https://powersummit2021.eurelectric.org/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *