Frații Pavăl de la Dedeman dețin peste 5% din Electrica

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Frații Pavăl de la Dedeman dețin peste 5% din Electrica

Proprietarii Dedeman, frații Dragoş şi Adrian Pavăl, dețin peste 5% din Electrica. Dedeman a cumpărat 0,93% din acţiunile Electrica şi a ajuns la un pachet de 5,769%, tranzacţia fiind realizată pe piaţa secundară, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anterior, firma fraților Pavăl din Bacău deţinea peste 16,7 milioane de acţiuni. În prezent, deține 19,9 milioane acțiuni. Potrivit Agerpres, o acţiune Electrica valora miercuri, la prânz, 12,86 lei, în scădere cu 0,46% comparativ cu nivelul marţi. De la începutul anului, acţiunile companiei au scăzut cu 1,82%, dar în ultima lună au urcat cu 0,47%.

Electrica a realizat, în primul semestru din acest an, un profit net de 8,16 milioane lei, în scădere cu 97% comparativ cu perioada similară din 2016. Rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an au fost marcate, potrivit reprezentanților comapniei, de efectele dezechilibrelor majore din piaţa de energie, ca o consecinţă a rezultatelor înregistrate în trimestrul întâi.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *