Funcționarii din ministere care lucrează la PNRR nu au vacanță, sunt stimulați financiar doar cei din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ministrul Virgil Popescu vrea sporuri și pentru angajații din Ministerul Energiei, colegul Ghinea s-ar opune!

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Funcționarii din ministere care lucrează la PNRR nu au vacanță, sunt stimulați financiar doar cei din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ministrul Virgil Popescu vrea sporuri și pentru angajații din Ministerul Energiei, colegul Ghinea s-ar opune!

Funcționarii din ministere care lucrează la Planul Național de de Redresare și Reziliență (PNRR) nu merg în vacanță până când nu este aprobat documentul oficial de Comisia Europeană, este mesajul transmis de premierul Florin Cîțu la începutul lunii iunie.

Pentru munca depusă, angajații ministerelor responsabile vor primi bani mai mulți la salarii. Astfel, în baza OUG 24/ 2021(articolul 4), angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) care gestionează fonduri comunitare beneficiază de stimulente financiare. Nu și angajații Ministerului Energiei, motiv pentru care ministrul Virgil Popescu a făcut demersuri în Parlament pentru a obține “spor de PNRR” pentru funcționarii săi (50% în plus la salarii). Au fost depuse, în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, amendamente la OUG 24/2021 privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR, potrivit newsweek.ro.

Se dorește înființarea unei structuri care să se ocupe de implementarea PNRR în cadrul Ministerului Energiei și personalul aferent să beneficieze de sporurile prevăzute de legea 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de Cristian Ghinea, se opune acestor amendamente, scrie newsweek.ro.

Comisia pentru buget, finanțe și bănci nu a finalizat raportul pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.24/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de relansare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, proiect adoptat de Senat. Între timp, parlamentarii au intrat în vacanță.

România nu a primit aprobarea Comisiei Europene pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

După discuții cu reprezentanții CE, s-a decis scoaterea tuturor proiectelor directe ale unor companii de stat şi private din PNRR, în locul acestora urmând să fie organizată o selecţie competitivă de proiecte, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, într-un interviu acordat Economedia şi G4Media. Proiectele respective aparţineau Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, respectiv parteneriatul Romgaz – GSP Power (deţinută de magnatul Gabriel Comănescu). Așadar, funcționarii din Ministerul Energiei au de lucru la PNRR, să vedem dacă vor fi plătiți pentru munca prestată!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *