Furnizorii, obligați legal să recalculeze facturile emise eronat în termen de 15 zile. Debranșările, interzise

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Furnizorii, obligați legal să recalculeze facturile emise eronat în termen de 15 zile. Debranșările, interzise

“Astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adică neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități în termen de 15 zile. În acest interval de timp se suspendă inclusiv o plată a acestora”, a declarat ministrul Energiei Virgil popescu, după ședința de guvern.

Pentru a întâmpina eventuale abuzuri, pe perioada ordonanței de plafonare și compensare sunt interzise practic debranșările, de la data publicării în Monitorul Oficial, a completat ministrul.

Ordonanța de Urgență a Guvernului va fi aprobată în ședința din săptămâna viitoare.

“Am discutat cu ministrul energiei și se lucrează la partea de conținut a ordonanței de urgență pe care doresc să o finalizăm până vineri dimineața, și, în acest sens, rog ministrul de Finanțe, ministrul Agriculturii, ministrul Economiei, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, ministrul Justiției și Ministrul Transporturilor să finalizeze partea de conținut, astfel încât la Ministerul Energiei și, bineînțeles, cu sprijinul domnului secretar general să finalizăm această ordonanță, să putem să o punem în transparență publică cel mai târziu vineri dimineața, astfel încât săptămâna viitoare înainte de ședința săptămânală să adoptăm această ordonanță de urgență”, a declarat premierul Ciucă, la începutul ședinței de guvern.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.