Furnizorii vor da bani înapoi la circa 200.000 de clienți casnici care și-au redus consumul de energie în 2022

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Furnizorii vor da bani înapoi la circa 200.000 de clienți casnici care și-au redus consumul de energie în 2022

Circa 200.000 de clienţi urmează să primească facturi de regularizare cu minus de la furnizori. Sunt acei clienți casnici care au reușit să-și reducă consumul de energie în această perioadă de criză.

“ANRE a finalizat machetele privind regularizările care se fac, în baza OUG 27/2022, pentru clienții care și-au redus consumul de energie electrică în 2022 comparativ cu anul 2021. Este vorba despre un număr considerabil de clienți,  peste 150.000 (conform datelor primite de la furnizori). Probabil, vor fi  200.000 de clienți, în final. Este o dovadă că cliențiii casnici s-au preocupat să reducă consumul de energie electrică anul trecut, chiar în condiţiile în care foarte mulţi au beneficiat de preţ plafonat şi nu le-a păsat, dar cei care nu au beneficiat se pare că s-au mobilizat şi au luat măsuri”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, la Conferința anuală AFEER.

Potrivit legislației, în februarie acest an, clienții care au avut în 2022 un consum mediu real mai mic decât cel în 2021 și practic se încadrează într-un consum pentru care beneficiază de preț plafonat, vor fi reîncadrați. Acești clienți vor primi facturi de regularizare a consumului facturat anterior, pe minus.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *