Gafița, Romelectro: Antreprenorii autohtoni, o resursă prost utilizată pe piața de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Gafița, Romelectro: Antreprenorii autohtoni, o resursă prost utilizată pe piața de energie

Antreprenorii români se descurcă foarte greu pe piața, fiind o resursă care nu este utilizată la capacitate. Situația antreprenorilor autohtoni în piața de energie este una foarte dificilă, aceștia reprezentând o resursă prost utilizată, a declarat Viorel Gafița, președintele Romelectro, la conferința pe teme de energie organizată de ziarul Bursa. În prezent, 60% dintre subantreprenorii cu care lucrează se află în insolvență sau în incapacitate de plată. „Nici nu vă imaginați în ce situație am ajuns. Încercăm să păstrăm contactul cu generația veche, ca să creștem noii specialiști”, a spus Gafița.

Situaţia dificilă din domeniu este generată, pe de o parte, de lipsa investiţiilor în sectorul energetic, iar, pe de altă parte, de piedicile apărute în implemetarea acestora.
„În perioada 2006 – 2012, când a fost şi criză, cifra de afaceri a Romelectro era de 80-100-120 milioane de euro anual. Acum abia atingem 35-40 milioane euro”, a precizat Viorel Gafiţa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *