Gaspard Demur, DG Energy: Reablitarea clădirilor merge foarte încet în Europa, propunem noi ținte privind eficienţa energetică

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Gaspard Demur, DG Energy: Reablitarea clădirilor merge foarte încet în Europa, propunem noi ținte privind eficienţa energetică

O noua directivă europeană privind eficienţa energetică a clădirilor va fi analizată pe 14 decembrie. Comisia Europeană propune o nouă ţintă de creştere a eficienţei energetice cu 9% până în anul 2030, a precizat Gaspard Demur, team leader în cadrul DG Energy, Comisia Europeană, la Forumul România Eficientă – Clădirile în contextul Fit for 55, organizat de Energy Policy Group (EPG).

„Pe motiv că reablitarea clădirilor merge foarte încet în Europa, Comisia Europeană a propus revizuirea directivei privind eficienţa energetică a clădirilor”, a spus oficialul Comisiei Europne, precizând că clădirile reprezintă 40% din consumul de energie şi 35% din emisiile de gaze.

De asemenea, Comisia Europeană propune, în noua directivă, o economie de energie cu 0,5% şi fiecare stat membru trebuie să concentreze pe sectoarele care au cel mai mare potenţial de economisire. Se introduce și o obligaţie anuală de renovare de 3% pentru toate clădirile publice. Propunem să se dubleze sursele energetice folosite la clădiri, să ajungem la 49% cota de energie regenerabilă în clădiri până în 2030, a precizat Demur, citat de Agerpres.

Ediția de anul acesta a Forumului România Eficientă a avut loc în contextul revizuirii Directivei privind Performanța Energetică a Clădirilor și al Pachetului legislativ Fit for 55, care urmărește reducerea emisiilor de CO2 din UE cu 55% până în 2030, rolul clădirilor fiind esențial în atingerea acestei ținte.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *