Gazprom a ieșit oficial din proiectul South Stream

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Gazprom a ieșit oficial din proiectul South Stream

Gazprom a pus stop, în mod oficial, proiectului South Stream, care urma să conecteze Rusia de Europa Centrală via Marea Neagră. Grupul rus a anunțat că a dizolvat acordul de asociere pentru acest proiect, informează ITAR Tass.

‘Consiliul director al companiei a aprobat acordurile încheiate de Gazprom cu South Stream Transport B.V. cu privire la terminarea contractului referitor la obligațiile Gazprom Export privind acordul de transport al gazelor semnat în data de 2 octombrie 2013’, a informat compania rusă, potrivit Agerpres. De asemenea, consorțiul South Stream Transport B.V. a acceptat să elibereze Gazprom de toate obligațiile asumate în cadrul contractului.

Decizia Gazprom vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat la finele anului trecut că gazoductul South Stream nu va mai fi construit, urmând ca Rusia să construiască o altă o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia, scrie Agerpres.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *