Gazprom a sistat livrările de gaze către Bulgaria și Polonia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Gazprom a sistat livrările de gaze către Bulgaria și Polonia

Gazprom a decis să sisteze livrările de gaze către Bulgaria și Polonia. Grupul rus Gazprom va suspenda livrările de gaze către Bulgaria începând de miercuri (27 aprilie), a anunţat guvernul de la Sofia, invocând refuzul său de a respecta noile cerinţe ale furnizorului, scrie AFP, citează Agerpres.

„Bulgargas EAD a primit notificarea că livrările de la Gazprom Export vor fi suspendate începând cu 27 aprilie 2022”, a indicat Ministerul Economiei într-un comunicat, în contextul în care această ţară din Peninsula Balcanică este puternic dependentă de gazele ruseşti, scrie Agerpres.

Tot de astăzi, 27 apriliie, Gazprom va sista și livrările de gaze către Polonia, a anunțat  compania de gaze poloneză PGNiG, printr-un comunicat, citat de France Presse.

„În 26 aprilie 2022, Gazprom a informat PGNiG despre intenţia sa de a suspenda complet livrările în cadrul contractului Yamal din 27 aprilie”, a indicat operatorul polonez, precizând că Polonia este pregătită să-şi completeze necesarul de gaze din alte surse, potrivit Agerpres.

UE are ca obiectiv reducerea dependenţei de petrolul şi gazul rusesc cu două treimi până la sfârşitul anului şi la zero până la finalul lui 2027, a afirmat marţi comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, într-un interviu acordat publicaţiei italiene Il Messaggero, transmite Reuters.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.