Gazprom a primit autorizație pentru a doua linie a gazoductului Turkish Stream

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Gazprom a primit autorizație pentru a doua linie a gazoductului Turkish Stream

Gazprom a primit autorizaţia din partea autorităţilor din Turcia pentru a construi cea de-a doua linie a gazoductului Turkish Stream, ambele linii urmâns să fie puse în funcţiune până la finele anului următor, a declarat vineri directorul general Gazprom Alexei Miller, informează Itar Tass, preluat de Agerpres.

”Implementarea proiectului Turkish Stream este în plină desfăşurare. Construcţia secţiunii terestre din Rusia este aproape de finalizare. Autorizaţia de a amplasa cea de-a doua linie în zona economică exclusivă şi apele teritoriale ale Turciei a fost primită astăzi. În concluzie, toate autorizaţiile necesare pentru amplasarea gazoductului Turkish Stream au fost primite din partea Guvernului Turciei. Cu siguranţă, ambele linii ale conductei vor fi operaţionale înainte de sfârşitul anului 2019”, a declarat Alexei Miller, scrie Agerpres.

Cu o lungime de 900 de kilometri, gazoductul Turkish Stream va lega Anapa de regiunea Thracia de pe coasta turcească a Mării Negre. Una din cele două linii ale gazoductului este destinată aprovizionării pieţei din Turcia cu gaze naturale ruseşti iar cea de-a doua ar urma să transporte gaze naturale către ţările din sudul şi sud-estul Europei. Fiecare din cele două lunii ale gazoductului Turkish Stream ar urma să aibă o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an. Costul total al proiectului este estimat la 11,4 miliarde de euro.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *