GDF SUEZ Energy România s-a întors la facturile lunare de gaze

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic GDF SUEZ Energy România s-a întors la facturile lunare de gaze

Din această săptămână, GDF SUEZ Energy România a revenit la modalitatea de transmitere lunară a facturii de gaze. Compania a fost sancționată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE cu o amendă de 200.000 lei (din care a plătit în 24 de ore – 100.000 lei) pentru facturarea în avans a consumului de gaze al populaţiei. Autoritatea a interzis companiei să mai aplice clienților finali Metodologia „Transmitere 3 facturi simultan”.

În ambele modalități de transmitere a facturilor – anterioară (o dată la 3 luni) și actuală (lunară) – cantităţile de gaze naturale facturate, inclusiv cele estimate, sunt determinate în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 77/2009, astfel: 2 luni de consumuri estimate (în cazul în care clientul nu transmite pentru aceste luni indexul autocitit în perioada de transmitere precizată pe factura de gaze naturale), urmate de o lună de regularizare consum, o dată la 3 luni (în baza indexului citit de către Operatorul Sistemului de Distribuţie a gazelor naturale), explică reprezentanții GDF Suez Energy România.

Clienții companiei sunt atenționați că au posibilitatea de a transmite lunar indexul autocitit aferent consumului de gaze naturale în condiţiile şi la termenele precizate pe factură.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *