GDF vrea să cumpere acțiunile Fondului Proprietatea la ENGIE România. A făcut o ofertă de 87 de milioane de euro

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential GDF vrea să cumpere acțiunile Fondului Proprietatea la ENGIE România. A făcut o ofertă de 87 de milioane de euro

GDF International a făcut o ofertă fermă Fondului Proprietatea, în valoare de 87 de milioane de euro, pentru preluarea întregii deţineri pe care acesta o are în capitalul social al Engie România.

„Franklin Templeton International Services SPRL, în calitatea sa de administrator de fonduri de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea SA, doreşte să informeze acţionarii că a primit o ofertă fermă din partea GDF International SA, acţionarul majoritar al Engie România SA, în legătură cu o potenţială vânzare a întregii deţineri a Fondului Proprietatea în capitalul social al Engie România SA, pentru suma de 87 milioane euro”, anunță Fondul Proprietatea, într-un raport transmis BVB.

Orice potenţială tranzacţie este condiţionată de acordul cu privire la termenii contractului de vânzare – cumpărare de acţiuni şi orice condiţii suspensive, care vor include aprobarea tranzacţiei de către acţionarii Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea deţine în prezent 11,99% din capitalul social al Engie România (reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *