Georgios Stassis va rămâne șeful Enel România până în septembrie. Va prelua conducerea companiei energetice naţionale a statului elen

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Georgios Stassis va rămâne șeful Enel România până în septembrie. Va prelua conducerea companiei energetice naţionale a statului elen

Se schimbă șeful la Enel România . Georgios Stassis a fost propus pentru funcţia  de director general la Public Power Corp (PPC), compania energetică naţională a statului elen, care are probleme financiare, potrivit unei ştiri  Reuters, scrie e-nergia.

„Suntem foarte bucuroși de nominalizarea lui Georgios Stassis, întrucât aceasta reprezintă o oportunitate profesională deosebită, pentru care îi urăm mult succes. Georgios a devenit Country Manager al Enel în România în luna februarie a anului 2016, după ce a condus cu mult succes dezvoltarea Enel Green Power în Grecia. În mandatul său, companiile de furnizare ale Enel în România au obținut rezultate semnificative, devenind cei mai mari furnizori de electricitate pe piața concurențială, în timp ce operatorii noștri de distribuție au menținut un nivel înalt al investițiilor, au instalat peste 500.000 de contoare inteligente – cel mai mare număr instalat de vreun operator de distribuție – și și-au consolidat poziția în topul companiilor de distribuție, ca lideri ai calității serviciilor. De asemenea, a fost lansată compania Enel X România și planul său de investiții în domeniul mobilității electrice, iar Enel Green Power România și-a îmbunătățit performanța operațională, livrând energie care acoperă circa 2% din consumul final de electricitate din România. În așteptarea confirmării numirii domnului Stassis, el va rămâne în funcție până la jumătatea lunii septembrie pentru a asigura transferul responsabilităților către viitorul Country Manager, al cărui nume va fi anunțat în curând”, a transmis Enel România.

Stassis a fost nominalizat de ministrul Energiei pentru postul de șef al PPC,  după ce fostul director, Manolis Panagiotakis, a demisionat la câteva zile după schimbarea Guvernului de la Atena.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *