Gerea, la Romgaz să verifice pregătirile pentru stocurile de gaze pentru iarnă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Gerea, la Romgaz să verifice pregătirile pentru stocurile de gaze pentru iarnă

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a efectuat o vizită de lucru la compania Romgaz pentru a se asigura că se fac pregătiri pentru stocul optim de gaze necesar pentru sezonul rece 2015-2016.

”Vă recomand să începeți de timpuriu constituirea stocurilor de gaze pentru iarnă, astfel încât sistemul să fie pregătit pentru a face față oricăror solicitări. Este important ca în depozite să fie cantități suficiente și să ne asigurăm că nici populația, nici industria nu vor avea probleme în alimentare. Iernile precedente au fost relativ ușoare și, cu toate acestea, au existat momente dificile cauzate de diminuarea presiunii în rețele. Trebuie să acționăm preventiv și să știm că avem intern capacitatea de a face față unei ierni care ar putea fi geroasă și prelungită. Vreau să ne pregătim pentru orice fel de situație posibilă” , a declarat Badea.

Totodată, s-a verificat starea instalațiilor Termocentralei Iernut, aceasta unitate de producție fiind un obiectiv strategic din punct de vedere al echilibrării sistemului energetic din România. Temocentrala are o putere instalată de 800 de MW și a avut în anul 2014 o cotă pe piața de electricitate de 2,4%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *