Getica 96 Com confirmă și explică de ce și-a cerut insolvența: neîncasarea facturilor de la clienți, majorarea prețurilor din piața de energie, lipsa unei legislații stimulative, retragerea unor finanțări bancare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Getica 96 Com confirmă și explică de ce și-a cerut insolvența: neîncasarea facturilor de la clienți, majorarea prețurilor din piața de energie, lipsa unei legislații stimulative, retragerea unor finanțări bancare

GETICA 95 COM anunță, printr-un comunicat, depunerea cererii de deschidere a procedurii generale de intrare în insolvență. Deținută integral de Viorel Tudose, firma a urcat pe primul loc în top furnizorilor, cu o cotă de piață de 12.15% în ianuarie 2021.

Scopul companiei este acela de continuare a activității la aceeași calitate oferită și la aceiași parametri. Neîncasarea facturilor de la clienți, majorarea prețurilor din piata de energie, lipsa unei legislații stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanțări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecția prin legea 85/2014, se precizează în comunicat.

De asemenea, odată cu majorarea prețurilor internaționale la cărbune, gaze naturale și petrol, au crescut și prețurile pe piața internă ceea ce a condus la o criza in piata de energie. În plus, prețul certificatelor de carbon s-a dublat în prezent față de cel de anul trecut (de la circa 20 euro/certificat în iunie 2020, în prezent un certificat CO2 se tranzacționează cu peste 50 euro). Toate acestea au determinat o creștere aproape exponențială a prețurilor la energia electrică, atât pe piața internă, cât și pe cea europeana.

”Dorim sa depășim foarte repede această perioadă de incertitudini cu care nu suntem obișnuiți, împreună cu clienții din portofoliul nostru pe care îi asigurăm pe această cale de toata considerațiunea noastră. Getica 95 Com este unul dintre cei mai importanți, serioși și competenți furnizori de pe piața internă de energie. Vom folosi perioada următoare nu doar pentru a ne redresa activitatea, ci și pentru a ne relua dezvoltarea“,  a declarat Viorel Tudose, CEO Getica 95 Com.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.