Gheorghe, OMV Petrom: România are preţurile cele mai joase la carburanți din Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Gheorghe, OMV Petrom: România are preţurile cele mai joase la carburanți din Europa

La ora actuală, România are preţurile cele mai joase la carburanți din Europa, a doua sau a treia poziţie de jos și piaţa carburanţilor din România este concurenţială și funcțională, a declarat, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

pompa-benzina

Aceasta a atras atenția asupra datelor de pe site-ul Comisiei Europene privind preţurile la carburanţi din diferite ţări, care nu sunt comparabile pe motiv că conţin elemente diferite. „Datele pe care le folosim de la comunitatea europeană nu sunt întotdeauna date foarte comparabile. Mai întâi, vorbim de preţurile din România, nu de preţurile Petrom. Apoi, fiecare ţară  raportează elemente diferite. Sunt ţări care nu includ în aceste cifre medii vânzările de pe autostrăzi. În alte ţări, costul cu stocurile de rezervă este inclus în taxe şi nu în preţul produsului, cum este la noi”, a explicat Gheorghe.

În opinia sa, piața carburanților este concurenţială şi funcţională. “În ultimii ani, au fost noi intrări pe piață. Anul trecut au fost construite peste 25 de staţii noi de către diverşi operatori. Concurenţa este pe calitatea produselor, pe oferta de produse non-petroliere. Piaţa a crescut cu 4,9% în retail, iar noi am crescut cu 5,2%”, a afirmat CEO-ul OMV Petrom.

Petrom va dezvolta un parteneriat cu Auchan. „Vrem ca în reţeaua de staţii Petrom să creştem oferta pentru clienţii noştri prin parteneriate, cum ar fi cu Auchan. Să aducem magazinele Auchan în benzinăriile Petrom Este un proiect în stadiul de pilot”, a spus Gheorghe.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *