Ghidul pentru investitorii străini, pregătit de lansare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ghidul pentru investitorii străini, pregătit de lansare

În cadrul Ședinței de Guvern de astăzi a fost prezentat, pentru a fi lansat în atenția opiniei publice, ghidul dedicat investitorilor străini “The Foreign Investor’s Guide 2016”, parte a proiectului Made in Romania, realizat de către echipa InvestRomania, anunță Ministerul Economiei.

Ghidul Investitorului Străin, componentă importantă a strategiei Guvernului de promovare a României ca destinație pentru investiții străine, dar și de debirocratizare şi transparentizare a relației cu mediul de afaceri, este accesibil pe website-ul www.investromania.gov.ro, oricărei persoane străine interesate să pornească o afacere în România.

borc-465x390

”Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern și cu ceea ce oferă România investitorilor. În esență, este un element dintr-un pachet mai mare de măsuri guvernamentale prin care dorim să oferim un ”semnal” de normalitate și un mesaj că putem avea instituții publice, proactive, care să sprijine inițiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare”, a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului și Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Ghidul Investitorului Străin este redactat integral în limba engleză, fiind structurat pe șapte capitole: “Investment Climate” (Climatul Investițional), “Economy” (Economie), “Business Ecosystem” (Ecosistemul de Business), “Financing Availability” (Modalități de Finanțare), “Employment and Labor Law” (Legislația muncii), “Fiscal Policy” (Fiscalitate) și “Living in Romania” (Traiul în România).

Echipa InvestRomania, din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, care ofera sprijin investitorilor străini, având ca obiectiv atragerea și facilitarea investițiilor străine directe în România, are în lucru şi va finaliza, în lunile următoare, o platformă integrată, la nivelul căreia să existe oportunitatea de a conecta investitorii străini cu furnizorii locali. În acest fel se va oferi sprijin companiilor locale din industrii-cheie (auto, IT&C, bio-economie, aeronautică, agricultură, industrii creative etc.) care urmăresc să se integreze în lanțul de valoare al companiilor străine, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Economiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *