Grecii de la PPC cumpără și un parc eolian din Tulcea. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Grecii de la PPC cumpără și un parc eolian din Tulcea. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

PPC Renewables Single Member S.A. din Grecia intenționează să preia Land Power S.R.L., prin intermediul Spark Wind Park S.R.L. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia.

PPC Renewables Single Member S.A., Grecia, desfășoară activități din domeniul producției, distribuției și furnizării a de energie electrică către consumatorii finali, în principal în Grecia. Portofoliul PPC cuprinde atât surse de energie convenționale (de exemplu, lignit, gaz și petrol), cât și hidroelectrice și regenerabile.

Spark este o societate vehicul, creată special pentru această tranzacție.

Land Power S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu ridicata de energie electrică din surse regenerabile. Land Power S.R.L. deține și operează un parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 84 MW, situat în comunele Topolog și Dorobanțu, județul Tulcea.

Potrivit daelor Termene.ro, Land Power SRL este deținută de Lukoil International Upstream Holding, parte a grupului petrolier rus Lukoil, scrie e-nergia.ro

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, ca  va evalua tranzacția  în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *