Greenpeace: Retragerea din Acordul Climatic de la Paris va transforma America într-o societate izolată

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Greenpeace: Retragerea din Acordul Climatic de la Paris va transforma America într-o societate izolată

Acordul Climatic de la Paris, susţinând că decizia va costa poziţia globală de leadership a SUA şi partea sa de beneficii economice de pe urma tranziţiei către o energie curate, consideră Greenpeace International.

‘Retragerea din Acordul de la Paris va transforma America dintr-un lider climatic global, într-o societate izolată. Este o decizie falită din punct de vedere moral pe care Trump o va regreta. Necesitatea acţiunii globale pentru clima nu se supune dezbaterii legale sau politice, protejarea oamenilor şi a planetei este o obligaţie de neevitat. Trump cedează poziţia de lider global a SUA către adevăraţi lideri din lume care iau avânt pentru a-şi proteja ţara şi clima, transformând economiile lor în jurul energiei curate. Suntem martorii unei schimbări a ordinii globale majore, în care Europa, China şi alţii deschid calea înainte”, a declarat Jennifer Morgan, director executiv Greenpeace International.

Potrivit Greenpeace International, aproape 200 de ţări şi-au luat angajamentul la Paris să acţioneze pentru combaterea schimbărilor climatice şi numai una dintre ele s-a decis să se retragă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, de la Casa Albă, ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetăţenilor americani şi sloganului „America pe primul loc”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.