Greva de la CE Oltenia s-a încheiat, minerii s-au întors la lucru. Au acceptat oferta Ministerului Energiei și administrației: vor primi un spor de producție la salariu de 1.000 de lei brut

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Greva de la CE Oltenia s-a încheiat, minerii s-au întors la lucru. Au acceptat oferta Ministerului Energiei și administrației: vor primi un spor de producție la salariu de 1.000 de lei brut

Ultima oră: Începând cu ora 20.00 s-a reluat activitatea în toate carierele din cadrul CE Oltenia.

Ministerul Energiei a anunțat că minerii vor relua activitatea în şapte cariere ale CE – Roșia, Rovinari, Tismana, Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia și Husnicioara, după ce au obținut în plus până la 1000 de lei brut la salariu. La alte trei cariere nu s-a luat încă o decizie după negocierile care au avut loc azi la sediul Prefecturii Gorj între reprezentanții Ministerului Energiei – ministrul Anton Anton și Secretarul de stat Doru Vișan, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicate.

Astfel, CE Oltenia va acorda personalului din activitatea de producţie, mentenanţă si transport cărbune un spor de producție de până la 1000 de lei brut, respectiv 585 lei net, în limita prevederilor bugetare. Totodată, pentru conducătorii de formaţii de lucru din activitatea de producţie, mentenanţă si transport cărbune va fi acordată o sumă de 700 lei brut.  Iar personalul de conducere din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune va primi 500 lei brut în plus la salariu.

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanţă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere. De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toţi salariaţii, în sumă de 1450 lei, începând cu data de 1 mai 2019. CE Oltenia a mai anunţat că prima pentru sărbătorile pascale se va acorda în aceleaşi condiţii ca şi primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel puţin 330 lei.

”Administratia se angajează să nu iniţieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancţiuni fată de salariaţii participanţi la grevă, în condiţiile recuperării timpului de lucru. Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite şi va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administraţie”, se precizează în comunicatul companiei.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că i s-a adus la cunoştinţă doar miercuri, „cu nepermisă şi suspectă întârziere”, situaţia de la Complexul Energetic Oltenia.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *