Grigorescu, la Parlament: Există un plan de iarnă și o evoluție pozitivă a stocurilor. Va fi aprobat, din timp, prin HG

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Grigorescu, la Parlament: Există un plan de iarnă și o evoluție pozitivă a stocurilor. Va fi aprobat, din timp, prin HG

Mixul energetic are susținerea Ministerului Energiei. Cărbunele și nuclearul au locul lor (Ministrul Victor Grigorescu)

Întorși din vacanță, parlamentarii Comisiilor de specialitate s-au pus pe treabă. La Senat, la Comisia Economică, s-a luat în discuție modificările la Legea energiei, la  cererea Președintelui Klaus Iohannis. Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, condusă de Iulian Iancu, a demarat seria întâlnirilor pe tema strategiei energetice și problematica sectorului energetic, prin prisma legislației și nu numai. “Mixul energetic are susținerea Ministerului Energiei. România are opțiuni de a menține un mix energetic echilibrat, cărbunele și nuclearul având loc lor bine stabilit”, a precizat ministrul Victor Grigorescu, invitat la întâlnirea solicitată de Coaliția Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), la Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputaților,  pe tema Strategiei energetice și noului cadru legislativ în energie.

sector-energetic-800x510

Grigorescu a subliniat că ministerul are o poziție fermă în păstrarea cărbunelui – resursă energetică importantă la nivel national în mixul energetic. Totodată, a comunicat că “există un plan de iarnă elaborat la nivelul Ministerului Energiei care va fi aprobat, din timp, prin Hotarare de Guvern și o evoluție pozitivă a stocurilor din sistem”, potrivit AID România.

Referindu-se la restructurările din minerit, Grigorescu a admis ca sectorul carbonifer a avut de suferit cel mai mult în ultima perioadă, arătându-se optimist în finalizarea negocierilor dintre Complexul Energetic Oltenia și partenerul chinez pentru finalizarea unui nou grup energetic. Reprezentanții CNMR s-au interesat de programul de inchidere a minelor în 2018, ministrul Energiei anunțând că există posibilitatea prelungirii activității acestora, o decizie în acest sens urmând a se lua în 2017.

Alte teme de actualitate, dezbătute la întâlnirea de la Parlament:

  • elaborarea unei strategii privind producerea de energie prin folosirea de biomasă;
  • elaborarea unui studiu cu privire la eficacitatea centralelor de stocaj;
  • elaborarea unui Plan de Cercetare în energie;
  • adoptarea, în actuala sesiune parlamentară, a unor legi extrem de importante pentru România: Legea energiei termice, Legea parteneriatului public-privat, Legea pentru promovarea biomasei, Legea utilităților publice.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.