România, membru oficial al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România, membru oficial al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a participat, la Paris, la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la care au fost prezenți secretarul general al OCDE, Angel Gurria, şi directorul general al NEA, William D. Magwood.

”Statutul de membru al Agenției pentru Energie Nucleară a OCDE este un pas important pentru sectorul energiei nucleare din România, pentru că asigură accesul la cele mai bune practici, statistici și cercetări, precum și o expertiză valoroasă pe care se vor putea fundamenta deciziile guvernului în acest domeniu. De asemenea, vom fi mai pregătiți pentru a răspunde provocărilor din domeniul energiei și schimbărilor climatice”, a afirmat prim-ministrul Sorin Grindeanu, subliniind că acest lucru reprezintă un succes și pentru pregătirea procesului de aderare a României la OCDE. ”Guvernul consideră că România este deplin pregătită pentru începerea negocierilor de aderare la OCDE, pe baza meritelor și rezultatelor economice. Suntem optimiști că o decizie în acest sens va fi luată cât mai curând”, a adăugat Grindeanu.

„Marcăm azi un nou început pentru Agenție, toți membrii vor beneficia de expertiza pe care o aduc România și Argentina în domeniul siguranței nucleare”, a afirmat Secretarul general al OCDE, José Ángel Gurría.

România se alătură celor 31 de state membre NEA, ţări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Potrivit Guvernului, prin aderare, se recunoaşte faptul că România dispune de infrastructură şi o industrie naţională dezvoltată în domeniul energiei nucleare şi utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *