Grup de lucru pentru investiţiile în domeniul energetic

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Grup de lucru pentru investiţiile în domeniul energetic

Ministerul Energiei, Ministerul Mediului şi Hidroelectrica au constituit un grup de lucru comun, care se va ocupa de investiţiile în domeniul energetic.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat: Am demarat împreună cu colegul meu Mircea Fechet, ministrul mediului, și specialiștii celor două ministere, împreună cu Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, și echipa lui, un grup de lucru comun pentru investițiile în sectorul energetic. Pe de-o parte, vizăm deblocarea proiectelor de infrastructură în hidrocentrale, proiecte începute și înainte de 1989, cu grad de execuție de peste 90%.

Pe de altă parte, pregătim noile proiecte strategice ale României, de la Tarnița-Lăpuștești până la Strategia Națională pe Hidrogen și legea pentru centrale eoliene offshore. Impactul asupra mediului trebuie atent evaluat și adresat, cu argumente tehnice solide, pentru a asigura dezvoltarea sectorului energetic românesc în condiții optime.

Toate aceste investiții vor însemna locuri de muncă, facturi mai mici pentru cetățeni și companii și un aer mai curat (energie verde), spune ministrul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *