Grupul AVAX din Grecia va construi noua centrală de la Mintia, de 1.750 MW. Termen de finalizare – vara anului 2026. Contract de 673,5 milioane euro

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Grupul AVAX din Grecia va construi noua centrală de la Mintia, de 1.750 MW. Termen de finalizare – vara anului 2026. Contract de 673,5 milioane euro

Un nou pas important pentru construcția centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW! Contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group și Mass Group Holding (MGH), a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popoescu.

Construcția va dura 38 de luni, noua centrală electrică cu ciclu combinat Mintia urmând să fie pusă în funcțiune în vara anului 2026. “Acesta este cel mai mare proiect de construcție a unei unități de generare a energiei electrice atribuit unei companii grecești până în prezent și va fi livrat la cheie în vara anului 2026”, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul AVAX Group.

Sursă foto: site AVAX Group

Unitatea va funcționa pe gaz natural și va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 și trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

Investiția va crea aproximativ 700 de locuri de muncă.

Potrivit comunicatului AVAX Group, acest nou proiect este al treilea consecutiv atribuit de Mass Group Holding grupului AVAX și confirmă încrederea grupului energetic în capacitățile sale. Proiectele anterioare au fost faza nr. 2 și faza nr. 3 ale centralei de generare a energiei electrice din orașul Besmayah, Irak, cu o capacitate totală de 3.150 MW.

„Grupul AVAX își dovedește puterea și orientarea internațională prin încheierea cu succes a unor acorduri. Mulțumim mass Group Holding pentru încrederea acordată, acesta fiind al treilea proiect consecutive. Atribuirea centralei electrice cu ciclu combinat de la Mintia confirmă know-how-ul AVAX în domeniul proiectelor energetice și industriale”, afirmă președintele Grupului AVAX, Christos Joannou, citat în comunicat.

Mass Energy Global Rom este proprietarul termocentralei Mintia, din  decembrie 2022. Grupul AVAX este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții din Grecia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *