Grupul de companii românești Siemens Energy – Electromontaj – Energotech va moderniza stația electrică Chișinău de 330 kV. Un proiect de 11,8 milioane euro

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Grupul de companii românești Siemens Energy – Electromontaj – Energotech va moderniza stația electrică Chișinău de 330 kV. Un proiect de 11,8 milioane euro

Grupul de companii românești Siemens Energy – Electromontaj  – Energotech va moderniza stația electrică Chișinău de 330 kV. Marți, 18 ianuarie, a fost semnat contractul pentru punerea în aplicare a proiectului. Anunțul a fost făcut de către viceprim-ministrul Republicii Moldova, ministru al Infrastructuii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe facebook. Proiectul reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii sistemului energetic al Republicii Moldova.

Companiile românești, selectate în urma unei licitații internaționale, vor fi responsabile de proiectarea, furnizarea și instalarea echipamentelor pentru modernizarea stației, cu o valoare a contractului de 11,883,842.98 euro. Durata planificată de implementare a proiectului este de 2 ani și 8 luni. 

Potrivit ministrului Spînu, proiectul este parte a procesului de interconectarea a sistemului electroenergetic al țării la sistemul european. Astfel, consumatorii vor beneficia de tarife competitive, vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea unei piețe energetice competitive, atât la nivel național cât și regional, se va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică.

La licitația organizată conform procedurilor Băncii Mondiale, finanțator al proiectului, au participat 8 companii din mai multe țări: România, Ucraina, Azerbaidjan, India, Kazahstan și China.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.