Grupul Electrica în 2020: Investiții de 3 milioane lei pentru protejarea biodiversității și de 14 milioane lei în domeniul protecției mediului. Cu peste 8100 de angajați, a plătit contribuții de 1,232 miliarde lei la buget

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Mediu
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Grupul Electrica în 2020: Investiții de 3 milioane lei pentru protejarea biodiversității și de 14 milioane lei în domeniul protecției mediului. Cu peste 8100 de angajați, a plătit contribuții de 1,232 miliarde lei la buget

Electrica a plătit, în anul 2020, contribuții în valoare de 1,232 miliarde lei la bugetele de stat și locale. Compania a rămas unul dintre cele mai puternice branduri românești, un partener de încredere – cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanți angajatori – cu peste 8100 de angajați, o companie responsabilă față de comunitățile în care își desfășoară activitatea și un investitor de top în infrastructura energetică a României, se precizează într-un comunicat al societății.

Electrica a realizat anul trecut investiții în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversității și de 14,36 milioane lei în domeniul protecției mediului. În anul 2020, din totalul  deșeurilor colectate la nivel de Grup, 61% au fost valorificate prin  reciclare.

Grupul Electrica a publicat cel de-al cincilea Raport de sustenabilitate, aferent activității din anul 2020, întărindu-și angajamentul față de comunitate, investitori și piața locală într-o perioadă dificilă, care a stat sub semnul incertitudinii și a impactului pe care pandemia de COVID-19 l-a avut asupra mediului economic și social. Raportul prezintă rezultatele non-financiare obținute de Grup în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, și a fost dezvoltat conform standardelor din Ghidul Inițiativei Globale de Raportare (GRI) opțiunea Core, precum și suplimentului specific Sectorului de Energie.

“Transparentizarea și creșterea performanțelor de mediu, sociale și de guvernanță reprezintă nu doar așteptări firești din partea stakeholderilor, ci și obiective clare ale Grupului Electrica. Recunoaștem importanța și valoarea pe termen lung asociată unor bune performanțe în domeniul sustenabilității, atât pentru acționari, cât și pentru societate, și lucrăm permanent la identificarea de noi posibilități de îmbunătățire a acesteia. În continuare, ne propunem să avem un impact social pozitiv pentru toți cei implicați în lanţul de valoare al companiei, să schimbăm în bine viaţa a milioane de oameni, prin implicarea sustinută în comunităţile în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.

Raportul pentru anul 2020 a fost realizat în urma unui amplu proces de consultare, în care au fost implicate părțile interesate: furnizori, contractori, consultanți, companii cu același obiect de activitate, clienți, autorități de reglementare, ONG-uri și asociații, analiști financiari, instituții de învățământ, autorități locale și mass media.

În concordanță cu strategia Grupului, sustenabilitatea rămâne în centrul conceptului de afaceri, protejarea biodiversității și diminuarea efectelor dăunătoare ale activităților sau activelor sale asupra acesteia reprezentând o prioritate.

Într-un context special la nivel global, Electrica a continuat și pe parcursul anului 2020 să se implice activ în comunitate prin susținerea, la nivelul întregului Grup, în primul rând a personalului medical din prima linie prin sprijinul acordat spitalelor județene pentru achiziția de materiale atât de necesare în lupta cu pandemia COVID-19.

Lider în topul principalilor angajatori din domeniul energiei, cu o echipă de peste 8.100 de salariați, Grupul Electrica are ca deziderat menținerea unui echilibru de gen în structura personalului, însă această pondere este influențată și de profilul activităților Grupului. Astfel, în anul 2020, un procent de 23,5% din numărul total al angajaților Grupului a fost reprezentat de femei, ponderea fiind mai mare, de 32,2%, în ceea ce privește prezența femeilor în structura de conducere a Grupului.

Un obiectiv strategic rămâne „Zero accidente la locul de muncă”, iar pe durata anului 2020, la nivelul Grupului Electrica, au fost susținute peste 312.000 ore de instruire în domeniul SSM.

Întrucât domeniul energetic se confruntă cu o creștere a mediei de vârstă a angajaților, pentru a asigura continuitatea activității în zona operațională la un nivel optim de profesionalism, operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica au continuat să susțină mai multe clase profesionale în sistem de învățământ dual. Grupul a făcut, totodată, progrese semnificative privind diminuarea consumului de energie, prin modernizarea instalațiilor gestionate, promovarea rețelelor inteligente și a soluțiilor eficiente energetic, precum și încurajarea producției de energie din surse regenerabile. În 2020, Electrica a reușit să își respecte planul ambițios de investiții, de peste 600 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de distribuție, cu rezultate evidente în ceea ce privește performanța rețelei, se specifică în comunicat.

Raportul poate fi consultat, într-un format interactiv, aici: https://www.electrica.ro/RS


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *