Grupul Electrica, în plin proces de transformare. Din ianuarie 2021, va avea o singură societate de distribuție care se va numi Distribuție Energie Electrică România. Fuziunile, finalizate până pe 31 decembrie 2020

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Grupul Electrica, în plin proces de transformare. Din ianuarie 2021, va avea o singură societate de distribuție care se va numi Distribuție Energie Electrică România. Fuziunile, finalizate până pe 31 decembrie 2020
  • Acționarii, convocați pe 21 august, solicitați să aprobe fuziunile operatorilor de distribuție și societăților de servicii energetice

Grupul Electrica trece printr-un amplu proces de transformare. Fuziunile societăților din grup, cu excepția Electrica Furnizare, se doresc să fie finalizate până în decembrie 2020. Apoi, Electrica va avea o singură societate de distribuție care se va numi Distribuție Energie Electrică România.

Acționarii Electrica sunt convocați în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii (AGEA), în data de 21 august 2020, să aprobe fuziunea operatorilor de distribuție, precum și fuziunea Filialei de Întreţinere şi Servicii Energetice „Electrica Serv” şi Servicii Energetice Muntenia.

Cu aprobarea Consiliului de Administrație, în data de 3 iulie, Societatea Energetică Electrica își va exprima votul favorabil în adunările generale extraordinare ale acţionarilor ale Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. („SDTN”), Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. („SDTS”) și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. („SDMN”) pentru aprobarea proiectului de fuziune, aprobarea procesului de fuziune prin absorbție prin care SDTN, în calitate de societate absorbantă, va absorbi SDTS și SDMN, în calitate de societăți absorbite, precum și aprobarea implementării Fuziunii Operatorilor de Distribuție, respectiv transferul tuturor activelor și pasivelor aparținând societatilor absorbite SDTS și SDMN către societatea absorbantă SDTN.

De asemenea, reprezentantul Societăţii Energetice Electrica va vota în AGA Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord aprobarea dizolvării fără lichidare şi a radierii din Registrul Comerţului şi din evidenţele administraţiei financiare a societăţilor absorbite Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord  începând cu data efectivă a fuziunii OD, ca efect al fuziunii OD.

Fuziunea se va finaliza până la 31 decembrie 2020, dacă instanța competentă aprobă procedura de Fuziune în exercițiul financiar 2020 până la această data, se precizează într-un document al Electrica.

Potrivit documentului consultat de InvesTenergy, CA a aprobat  modificarea denumirii societății din Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A în Distribuție Energie Electrică Romania S.A.

Consiliul de Administrație al Electrica a decis, tot în data de 3 iulie 2020 ca reprezentantul Electrica să aprobe, în AGEA, fuziunea Societăţii Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice „Electrica Serv” – FISE şi Servicii Energetice Muntenia  – SEMU, prin absorbție prin care FISE, în calitate de societate absorbantă, va absorbi SEMU, în calitate de societate absorbită. Acționarii ar urma să aprobe și implementarea fuziunii SE, respectiv transferul tuturor activelor și pasivelor aparținând societății absorbite SEMU către societatea absorbantă FISE. Fuziunea va produce efecte începând cu data de 30 noiembrie 2020.

Acționarii sunt solicitați să aprobe dizolvarea fără lichidare şi radierea din Registrul Comerţului şi din evidenţele administraţiei financiare a societăţii absorbite Servicii Energetice Muntenia S.A. începând cu data efectivă a Fuziunii SE, ca efect al Fuziunii SE.

Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat de principiu, în ședința din data de 27 mai, fuziunea prin absorbție a celor trei societăți de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica

“Fuziunile aprobate de Consiliul de Administrație al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului și reprezintă pași importanți în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri.  Suntem convinși că fuziunea companiilor de distribuție și cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activității, astfel încât brand-ul Electrica să-și consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piața energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă”, a declară Corina Popescu, Director General Electrica.

Citește și:

Pe 27 martie 2020, CA a aprobat fuziunea celor două societăți de servicii energetice din cadrul Grupului Electrica.

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *