Grupul Enel, inclus în indicele STOXX Europe 50. Capitalizarea bursieră a crescut cu 40% față de începutul anului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul Enel, inclus în indicele STOXX Europe 50. Capitalizarea bursieră a crescut cu 40% față de începutul anului

Începând cu 23 septembrie, Grupul Enel, cel mai mare furnizor de utilități din Europa în funcție de capitalizarea bursieră, va fi inclus în indicele STOXX Europe 50, care înglobează cele mai importante 50 de companii din Europa.

Includerea Enel a fost decisă în urma evaluării periodice a companiilor listate realizată de către STOXX, operatorul indicilor grupului Deutsche Boerse, printre care se numără și STOXX Europe 50.Acesta oferă reprezentare companiilor lider din cele mai importante sectoare economice din Europa, acoperind aproape 50% din capitalizarea pieței bursiere europene.

Capitalizarea bursieră a Enel a ajuns în prezent la 68 de miliarde de euro, în creștere cu 40% față de începutul acestui an, se precizează într-un comunicat al grupului.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *