Grupul Enel, un nou record al plafonului de capitalizare bursieră: a depășit pragul de 90 miliarde de euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul Enel, un nou record al plafonului de capitalizare bursieră: a depășit pragul de 90 miliarde de euro

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră. A depășit pargul de 90 miliarde de euro, confirmând astfel poziția companiei în fruntea bursei italiene și în topul companiilor de utilități din Europa, potrivit unei informări a grupului italian.

Potrivit reprezentanților Enel, atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil și integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce  a permis Grupului să beneficieze de oportunitățile legate de tranziția energetică.

Enel este o companie multinațională de energie electrică și un jucător de top integrat în piețele globale de energie, gaze și energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilități din Europa în ceea ce privește EBITDA și este prezent în peste 30 de țări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, iar cu peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business și rezidențială la nivel global, Grupul are cea mai mare bază globală de clienți dintre omologii săi europeni. Enel Green Power, compania care se ocupă de energia regenerabilă, este cel mai mare jucător din lume privat de pe această piață, cu peste 47 GW de energie eoliană, solară, geotermală și hidrocentrale instalate în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel X, componenta de servicii energetice avansate globale, este lider mondial în managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat  aproximativ 116 MW de capacitate de stocare, precum și, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție  peste 17.000 de puncte de încărcare EV publice și private la nivel mondial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *