Grupul ENGIE a achiziționat Flashnet, o companie românească de Internet of Things, care a revoluționat piața iluminatului inteligent din întreaga lume. Consiliere juridică de laȚuca Zbârcea & Asociații

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Grupul ENGIE a achiziționat Flashnet, o companie românească de Internet of Things, care a revoluționat piața iluminatului inteligent din întreaga lume. Consiliere juridică de laȚuca Zbârcea & Asociații
  • ENGIE îşi consolidează poziția pe segmentul de iluminat public inteligent, fiind în concordanță cu ambiția Grupului de a deveni un lider mondial în sectorul iluminatului public şi al orașelor inteligente
  • Flashnet a revoluționat piața iluminatului inteligent din întreaga lume prin integrarea tehnologiei de ultimă generație LoRa™ (rețea de comunicații pe frecvențe radio pe arii extinse) în sistemul propriu de telegestiune a iluminatului public – inteliLIGHT®
  • Țuca Zbârcea & Asociații a consiliat Engie în achiziția a 60% din Flashnet, cu o echipă coordonată de Silvana Ivan, PartenerGrupul ENGIE anunță achiziția a 60% din Flashnet, o companie românească de Internet of Things (IoT) care dezvoltă sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunități urbane. Soluțiile propuse de Flashnet au fost implementate în mai multe orașe, din România şi din străinătate, care beneficiază astăzi de toate avantajele rețelelor inteligente de iluminat public.

Prin această achiziție, ENGIE îşi consolidează poziția pe segmentul de iluminat public inteligent, fiind în concordanță cu ambiția Grupului de a deveni un lider mondial în sectorul iluminatului public şi al orașelor inteligente. Cu o experiență de peste 25 de ani, Grupul ENGIE oferă servicii pentru mai mult de 500 de orașe și 1.300.000 de puncte de iluminat în Europa și America. Astfel, ENGIE vine în sprijinul autorităților publice din toată lumea cu soluții care transformă modul de a gestiona comunitățile urbane, facilitând eficiența energetică şi implicit o mai bună calitate a vieții, se precizează în comunicatul transmis de ENGIE.

Înființată în 2005, Flashnet se concentrează în mod constant asupra activităților de cercetare și dezvoltare, ceea ce îi permite să fie lider al evoluțiilor din domeniul IoT și să lanseze soluții inovatoare pentru orașele inteligente.

“Achiziția companiei Flashnet răspunde obiectivului grupului ENGIE de a fi un partener de încredere al orașelor și teritoriilor, propunându-le sisteme competitive de gestionare a energiei pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Suntem bucuroşi să ne dezvoltăm competențele existente cu cele din domeniul iluminatului public şi al infrastructurilor inteligente pentru a le oferi clienților noștri soluţii integrate de IT, energie și telecomunicații”, a declarat Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.

“Suntem încântați să ne alăturăm grupului ENGIE și considerăm că este un catalizator care va permite dezvoltarea soluțiilor de IoT. Împărtășim viziunea ENGIE asupra tranziției energetice și suntem entuziasmaţi să contribuim cu expertiza noastră la transformarea Grupului și a sectorului energetic în general”, a declarat Lorand Mozes, CEO și fondator Flashnet.

Lucrând deja cu mai multe standarde de comunicare IoT, inteliLIGHT® (soluția principală Flashnet) este unul dintre cele mai flexibile sisteme disponibile pe piață. Această soluție conferă mai mult control asupra întregii rețele de iluminat stradal, permițând economisirea energiei, dar şi optimizarea programului de lucrări și mentenanţă. Soluția a fost deja implementată în diverse orașe, cum ar fi Dubai (EAU), Penang (Malaezia), Brașov, Craiova (România), Mecca, Riyadh (Arabia Saudită), Atena (Grecia) cu proiecte pilot în întreaga lume.

Complementar soluției inteliLIGHT®, Flashnet a dezvoltat şi inteliGRID®, o soluţie completă de management hardware şi software pentru reţelele de distribuţie electrică de joasă tensiune de la staţiile de transformare la contoarele de consum, soluţie care a fost implementată cu succes pentru mai mulţi clienţi din România.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *