Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia şi Danemarca via Marea Baltică

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia şi Danemarca via Marea Baltică

Gaz-System, compania care administrează reţeaua de gazoducte din Polonia, a semnat un acord în valoare de 280 de milioane de dolari cu grupul italian Saipem pentru construcţia unui gazoduct care să facă legătura între Polonia şi Danemarca via Marea Baltică, a anunţat preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, transmite DPA, potrivit Agerpres.

„Este un punct de cotitură în drumul care va face Polonia independentă de gazele naturale din Rusia”, a spus Andrzej Duda într-o conferinţă de presă, adăugând că lucrările vor începe în zilele următoare, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană a acordat acestui proiect o finanţare care poate ajunge până la 266,8 milioane de euro, dintre care 215 milioane de euro în cadrul instrumentului MIE (Mecanismul pentru Interconectarea Europei).

Acest contract face parte din proiectul ‘Baltic Pipe’, destinat să facă legătura între Polonia şi depozitele de gaze naturale din Norvegia, prin intermediul reţelei de transport a gazelor naturale din Danemarca.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.