Grupul MET se extinde pe piața gazelor din Germania, prin achiziționarea unor capacități de stocare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul MET se extinde pe piața gazelor din Germania, prin achiziționarea unor capacități de stocare
  • Noua filială germană – MET Germany GmbH, înființată pe 30 octombrie 2020, își propune să înceapă livrările de gaze naturale către marii clienți industriali la începutul anului 2021, pentru ca apoi, într-o etapă ulterioară, această activitate să fie completată cu furnizarea de energie electrică

Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveția, și-a extins activitatea din Germania, prin achiziționarea unor capacități de stocare a gazelor de la Gas-Union GmbH. Astfel, va putea oferi produse direct consumatorilor finali, prin MET Germany GmbH, filială deținută 100% de MET Group, potrivit unui comunicat al grupului, transmis de MET România Energy.

MET Group a achiziționat de la Gas-Union activitățile de stocare a gazului, în patru locații, ce au o capacitate totală de înmagazinare de 3,4 terawați oră (TWh). Tranzacția, care trebuie aprobată de către autoritatea de concurență din Germania, se preconizează că se va finaliza înainte de sfârșitul acestui an.

Jan Massmann, vicepreședinte al Comitetului Executiv al Grupului MET, a declarat: „Această achiziție ne permite să adăugăm active fizice și să furnizăm gaze naturale direct consumatorilor finali din Germania, activități care se adaugă celor pe care deja le oferim pe piața germană. Relațiile cu clienții, precum și activele sunt o parte esențială a strategiei noastre integrate, axată pe gaze, energie electrică și regenerabile.”

Noua filială germană, înființată oficial pe 30 octombrie 2020, își propune să înceapă livrările de gaze naturale către marii clienți industriali la începutul anului 2021, pentru ca apoi, într-o etapă ulterioară, această activitate să fie completată cu furnizarea de energie electrică. MET Germany GmbH oferă produse personalizate pentru o gamă largă de clienți, inclusiv consumatori industriali, companii de utilități, precum și IMM-uri. De la începutul anului 2022, compania va începe furnizarea și către clienții casnici.

Sistemele moderne ale companiei sunt direct legate de centrul comercial central al Grupului MET din Elveția. Echipa de specialiști a MET Germany GmbH, condusă de CEO Jörg Selbach-Röntgen și CFO Tobias Meyer, vizează stabilirea unor relații pe termen lung cu clienții, pentru a le asigura aprovizionarea completă cu energie.

Jörg Selbach-Röntgen, CEO MET Germany GmbH, a precizat: „Așteptăm cu nerăbdare să aducem unele schimbări industriei energetice germane, în conformitate cu sloganul Grupului MET „Implementarea inovației pe piețele energetice europene tradiționale”. MET Germany GmbH are o echipă dedicată de experți în energie, cu o lungă experiență în industrie, ce se străduiește să înțeleagă nevoile consumatorilor și care găsește soluții individuale pentru fiecare proiect.”

MET Group este o companie administrată independentă, cu sediul în Elveția, cu un portofoliu substanțial, în expansiune, de gaze și energie, în Europa. După ce a tranzacționat activ pe piața nemțească de câțiva ani, MET – prezent în 14 țări europene prin filiale locale, pe 25 de piețe naționale de gaze naturale și 22 de centre comerciale internaționale – a decis să stabilească o prezență fizică în Germania.

În 2019, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 11,7 miliarde EUR, volumul de gaze naturale tranzacționate fiind de 50 miliarde metri cubi. MET este deținut în proporție de 80% de angajații săi și 20% de Keppel Corporation.

În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori din piața competitivă, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice. Compania livrează circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică și gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienți, în peste 5.000 locuri de consum. Cu o echipă tânără, dar experimentată, MET România Energy a devenit și una dintre cele mai importante companii interne care și-au asumat responsabilitatea de echilibrare pe piața de energie electrică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *