Grupul MET – situație financiară solidă, va continua strategia de extindere

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul MET – situație financiară solidă, va continua strategia de extindere

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, a înregistrat, în 2023, al doilea cel mai bun rezultat financiar din istoria sa corporativă, pe fondul unor venituri consolidate de 24,5 miliarde de euro. Veniturile companiei au scăzut de la 41,5 miliarde de euro în 2022, reflectând noul mediu de business, cu prețuri mai mici.

Cifrele demonstrează capacitatea Grupului de a obține rezultate și într-un mediu de piață mai puțin volatil. Compania continuă să se axeze în continuare pe strategia de creștere și pe rolul său de partener de încredere în sectorul energetic, potrivit unui comunicat al grupului.

MET Group a reușit să își extindă accesul la facilitățile financiare, printre care se numără și lansarea unei noi facilități de împrumut în valoare de 1,33 miliarde de euro, alături de multiple acorduri bilaterale. MET consideră că angajamentul partenerilor săi financiari este un semn clar de încredere în modelul integrat de vânzări și tranzacționare al companiei, în creșterea activelor, precum și în capacitatea de gestionare a riscurilor.

Ca parte a strategiei sale de creștere și a angajamentului de a susține tranziția energetică, MET a pus în funcțiune trei noi parcuri fotovoltaice în Spania și în Ungaria, iar în prezent compania a ajuns la o capacitate totală de 391 MW. De asemenea, compania și-a aprofundat segmentul de dezvoltare a energiei regenerabile cu noi intrări pe piețele din Elveția, Germania și Polonia.

MET Group și-a extins activitățile în cadrul segmentului de Vânzări și Tranzacționare, în special prin intrarea pe piața franceză. De asemenea, a continuat să își extindă activitatea în domeniul gazelor naturale lichefiate (LNG), având cea mai diversificată structură de import, din punct de vedere geografic, din Europa. MET deține capacități pe termen lung în Germania, Spania și Croația, având importuri în 8 țări diferite – inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), Europa de Nord-Vest (Regatul Unit, Belgia, Germania) și regiunea nordică (Finlanda). MET a livrat aproximativ 2 mtpa (30-40 de încărcături pe an) în ultimii doi ani.

De asemenea, în anul 2023 a fost inaugurat biroul MET din Singapore. MET Asia, o subsidiară deținută în proporție de 90% de MET Group și 10% de Keppel, se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de LNG al Grupului, urmărind în același timp în mod activ strategiile de active locale.

Reflectând această creștere, MET Group are în prezent aproape 1.000 de angajați în 15 țări, reprezentând peste 50 de naționalități.

Benjamin Lakatos, președintele și directorul general al MET Group, a declarat: „În 2022, MET și-a demonstrat capacitatea de a traversa cu succes prin cele mai turbulente piețe energetice din ultimele decenii. În 2023, Grupul a demonstrat puterea și profitabilitatea inerentă a modelului său de afaceri integrat pe piețe mai puțin volatile. Privind către viitor, vom continua să ne bazăm pe echipa noastră extrem de motivată, excepțională și multiculturală, pentru a prospera pe parcursul tranziției energetice.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *