Grupul MET vrea să se dezvolte pe piața europeană. Interes pentru parcul eolian de la Fântânele-Cogealac al CEZ România. A intrat într-un parteneriat pentru proiecte în energie cu Keppel Energy, care a cumpărat 20% din acțiunile grupului

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Grupul MET vrea să se dezvolte pe piața europeană. Interes pentru parcul eolian de la Fântânele-Cogealac al CEZ România. A intrat într-un parteneriat pentru proiecte în energie cu Keppel Energy, care a cumpărat 20% din acțiunile grupului

Grupul MET este interesat de să achiziționeze parcul eolian de la Fântânele-Cogealac al CEZ România. Am  trimis  scrisoare neangajantă către compania cehă, a declarat Petre Stroe, directorul general al MET România Energy, într-o întâlnire cu presa. Compania cehă CEZ a anunţat că scoate la vânzare activele din România şi alte state din regiune. Parcul eolian de la Fântânele-Cogealac este cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cu o putere de 600 de MW.

Petre Stroe, CEO MET România Energy

“Suntem interesaţi de activele CEZ, în special de parcul eolian. Am depus scrisoare neangajantă. Sunt mulţi paşi de parcurs anul viitor. Noi vom face o analiză a ceea ce înseamnă achiziţia unui parc eolian deja construit sau a unui parc cu tehnologie nouă, la care se poate adăuga o capacitate de cogenerare, pe gaz. Si, apoi, vom decide”, a afirmat Petre Stroe.

Soluţia pentru România este realizarea de centrale pe gaz de putere medie şi mare, crede Stroe. El a consideră că ar fi nevoie de circa 40-45 de astfel de centrale în toată ţara, cu putere de 50-100 de MW fiecare.

O știre de ultimă oră: Keppel Energy, parte a unui conglomerat cu sediul în Singapore, a cumpărat 20% din acțiunile Grupului MET. După finalizarea achiziției, MET și Keppel Corporation vor fi parteneri în proiecte în energie în Europa.

Keppel a cumpărat 20% din MET, în ideea unui parteneriat pentru o creștere pe piața europeană, a spus Petre Stroe, CEO MET România Energy. Keppel derulează afaceri în domeniul energetic, operațiuni offshore și maritime, construcții navale, imobiliare, infrastructură, telecom.

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul în Elveția, având activități în domeniul gazelor naturale, al energiei și al petrolului. Activează în Austria, Bulgaria, Croația, Ungaria, Italia, Lituania, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie. În România, este prezent prin filiala grupului – MET România Energy.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *