Grupul MOL, cea mai bună companie downstream la Petroleum Economist Awards

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul MOL, cea mai bună companie downstream la Petroleum Economist Awards

Divizia Downstream (rafinare și distribuție) a Grupului MOL a fost recunoscută ca cea mai performantă din domeniul energiei în 201, la ediția din acest an a Premiilor Petroleum Economist, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Banking Hall, în Londra. În afară de Grupul MOL, printre câştigători se numără Eni, la categoria compania de exploatare a anului, şi Repsol, care a primit distincţia pentru compania petrochimică a anului.

howard-lamb-vicepresedinte-mol-group-responsabil-de-operatiunile-logisticePremiul Cea Mai Bună Companie Downstream confirmă implementarea unei strategii de afaceri clare, atingerea obiectivelor de afaceri, angajamentul asumat pentru dezvoltarea angajaţilor precum şi strategia inovativă de abordare a provocărilor de business, se precizează într-un comunicat al companiei.

Ferenc Horváth, Vice-președinte Executiv al Grupului MOL, responsabil de segmentul Downstream, a declarat: “Suntem onoraţi să primim acest premiu atât de prestigios, care este o recunoaştere a implementării cu succes a strategiei noastre de business şi a excelenţei operaţionale. Divizia Downstream a Grupului MOL a pornit într-o călătorie ambiţioasă în 2011, cu accent important pe îmbunătăţirea eficienţei interne şi pe creşterea semnificativă a operațiunilor retail şi celor din petrochimie. Noi credem în expertiza şi devotamentul oamenilor noştri, calități pe care ne bazăm cu toată convingerea, şi suntem pe deplin încredințați că atât capitalul uman cât şi continua dezvoltare a culturii corporative sunt esențiale în reuşita oricărei strategii de afaceri. Aş vrea să profit de această ocazie pentru a mulţumi tuturor colegilor noştri pentru contribuţia lor. Ne vom baza dezvoltarea viitoare pe fundamentele noastre solid construite, având poziționarea optimă pentru creştere pe termen lung, într-un mediu extern care se schimbă din ce în ce mai rapid”.

Potrivit reprezentanților comapniei, segmentul Downstream (rafinare și distribuție) a consemnat în 2015 cea mai bună performanță financiară din istoria sa, având un rezultat operațional (Clean CCS EBITDA) de 1,65 miliarde USD și generând un flux liber de numerar cu o valoare substanțială, de peste 1 miliard USD. Programele interne de eficientizare au generat aproape jumătate din valoarea EBITDA.

Noul Program Downstream (2012-2014), care avea ca ţintă îmbunătăţirea EBITDA cu 500 milioane USD, a fost prima iniţiativă la nivel de Grup pentru îmbunătăţirea operaţiunilor interne şi adaptarea la mediul extern nefavorabil. Programul a acoperit fiecare element al lanţului integrat al valorii, de la selecția țițeiului la rafinare, petrochimie până la vânzările retail şi en gros.

După încheierea cu succes a programului, într-un mediu caracterizat prin creşterea concurenței, stagnarea cererii și o capacitate de rafinare semnificativ excedentară, Grupul MOL a decis să acţioneze pentru a-şi spori în continuare profitabilitatea şi competitivitatea, lansând Next Downstream Program 2015-2017 (NxDSP). Programul este menit să genereze o creştere adițională a profitabilității cu 500 milioane USD, din care proiectele de creștere strategică ale Grupului MOL în segmentele retail și petrochimie vor aduce o contribuţie prevăzută la 150 milioane USD. Performanța adițională generată de NxDSP ar putea genera o creştere a profitabilităţii cu 3 USD / baril până în 2017.

Grupul MOL a anunţat săptămâna trecută că a fost din nou inclus în Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Compania se situează astfel, după punctajul în materie de sustenabilitate, între cele mai performante companii integrate de petrol și gaze (în segmentul de 15% de la vârful clasamentului). Grupul MOL este singura companie din Europa Centrală și de Est inclusă în raport.

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.