Grupul MOL va construi centrale electrice cu panouri fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul MOL va construi centrale electrice cu panouri fotovoltaice

Grupul MOL anunţă că va construi centrale electrice solare în trei dintre platformele sale industriale din Ungaria. Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului strategic al grupului MOL de a-și extinde capacitatea industrială, sprijinind în același timp țintele globale de sustenabilitate ale companiei.

Grupul MOL are o îndelungată experiență în producerea de energie convențională. Cu toate acestea intenționează, ca parte a strategiei 2030, să se pregătească pentru perioada ce va urma epocii combustibililor fosili și să exploreze oportunitățile oferite de tehnologiile pentru energie alternative, se precizează într-un comunicat al companiei.

Centralele electrice cu panouri fotovoltaice au fost concepute să funcționeze la o capacitate totală de 18.38 MWp, echivalentul nevoilor de consum a peste 9.000 de gospodării. Se estimează că electricitatea verde generată  prin unitățile solare va reduce anual cu 9.000 de tone cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliberată în atmosferă. Acest fapt va contribui la îndeplinirea  țintelor de sustenabilitate ale companiei MOL de a reduce emisiile directe sau indirecte de gaze cu efect de seră, dar și la creșterea veniturilor din surse alternative de energie în conformitate cu strategia companiei “Dezvoltare Sustenabilă 2020”.

“Proiectul reflectă întocmai ambiția noastră de a deveni unul dintre inovatorii de marcă ai regiunii, așa cum s-a stabilit în strategia Grupului MOL 2030. Compania MOL recunoaște faptul că energia solară va juca un rol important în viitoarele sisteme energetice, prin urmare am început să ne construim capacitatea industrială prin explorarea acestui sector de activitate aflat în plină creștere. Centralele cu panouri fotovoltaice reprezintă o excelentă modalitate de a ne folosi de potențialul unor zone neamenajate de pe platformele noastre industriale, susținându-ne în același timp angajamentul de a ne reduce amprenta de carbon prin diminuarea emisiilor generate în urma operațiunilor noastre”, a declarat Sándor Fasimon, Director Exploatare al companiei MOL.

Reprezentan’ii MOL estimează că panourile solare vor fi construite până la finalul anului 2018. Centralele vor fi amplasate în apropierea a trei unități-cheie ale MOL: combinatul petrochimic din Tiszaújváros, rafinăria de pe Dunăre din Százhalombatta, precum și pe platforma din Füzesgyarmat, urmând a fi racordate la rețelele interne de distribuție de medie tensiune ale companiei MOL.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.