Guerilla Lighting la Cluj: Lumina ca o formă de intervenție urbană

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Guerilla Lighting la Cluj: Lumina ca o formă de intervenție urbană

Asociația The City of Green Buildings împreună cu Asociația Română pentru Iluminat, au organizat, pe 22 iulie, primul eveniment de Guerilla Lighting din Cluj-Napoca, care devine astfel al treilea oraș care promovează un astfel de eveniment.

#guerillalighting, este un concept fun, ce vrea să crească gradul de conștientizare asupra uzului deficitar al luminii artificiale, în mediul urban, afirmă organizatorii evenimentului. Clădirile vizate de acest experiment au fost Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Zidul Clujului, de pe strada Potaisa și Palatul Bánffy din Cluj-Napoca.

Guerrilla Lighting este un un eveniment care utilizează lumina ca o formă de intervenție urbană si este un concept Light Collective al Martin Lupton & Sharon Stammers. Peste 40 de voluntari, împreună cu echipa The City of Green Buildings și studenții Academiei oganizate de către Asociație și-au adus contribuția la reușita acestui eveniment, în perioada 17 iulie – 2 august.

Proiectul a fost sprijinit de către Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Asociația Studenților Constructori din Universitatea Tehnică și Organizația Studenților din Universitatea Tehnică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *