Guvernul a actualizat planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul a actualizat planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România

Cabinetul Ciolacu a aprobat, în ședința de guvern de astăzi, 14 septembrie, actualizarea planului de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România. Măsurile luate deja de guvern pentru iarna 2023-2024 au fost completate cu noi decizii.

Acest document este în concordanță cu normele europene și a fost realizat pe baza consultărilor cu principalii actori de pe piața gazelor naturale din țara noastră, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin.

De asemenea, au fost analizate și urmează să fie aprobate în următoarea ședință măsurile privind nivelul de siguranță în funcționarea sistemului energetic național, iar obiectivele programului de iarnă sunt: evaluarea consumului de energie electrică a țării în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, pentru asigurarea acestuia la parametri de calitate și siguranță în alimentare, în condițiile funcționării sigure și stabile a sistemului energetic național, a completat el.

Pentru prima dată de când Ministerul Energiei dezvoltă planul de iarnă, este luată în considerare și influența din ce în ce mai mare pe care o au prosumatorii în acoperirea consumului la nivel național, a punctat Mihai Constantin.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *